Κοντά στα 9 μίλια από το Καστελόριζο η “αρμάδα” του Oruc Reis! Πτήσεις τουρκικών UAV στην περιοχή


Μπορεί το Oruc Reis να έχει κλείσει τον πομπό AIS εδώ και ώρες, σύμφωνα με την πάγια πειρατική πρακτική της Τουρκίας, όμως το συνοδευτικό του ATAMAN βρίσκεται  πολύ κάτω από τα 12 νμ από το Καστελλόριζο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πλέει σε απόσταση μεταξύ 9,25 μιλίων από το Καστελόριζο και 8,98 μίλια από τη Στρογγύλη! Προφανώς κοντά βρίσκεται και το Oruc Reis.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα που το Oruc Reis “σπάνε” το όριο των 12 ναυτικών μιλίων, εκμεταλλευόμενοι βεβαίως ότι αυτό το όριο είχε εγκαταλειφθεί από την Αθήνα, με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη.

Την ίδια ώρα στην περιοχή πετούν διαρκώς τουρκικά UAVs.

Η παράνομη NAVTEX των Τούρκων λήγει μεθαύριο, αλλά όλα δείχνουν ότι θα ανανεωθεί. Συνεπώς η παρουσία του Oruc Reis στην περιοχή θα συνεχιστεί και μάλλον θα το βλέπουμε όλο κα πιο κοντά στο Καστελόριζο.

militaire.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.