Στις 31 Οκτωβρίου έρχεται η «Μπλε Σελήνη»


Αντίστροφη μέτρηση για τη ενδέκατη πανσέληνο του 2020. Στις 31 Οκτωβρίου έρχεται η «Μπλε Σελήνη».

Η προηγούμενη από τις δυο πανσέληνους του Οκτωβρίου ήταν πανσέληνος της σοδειάς. Το όνομα αυτό δίνεται στην πρώτη πανσέληνο που είναι κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία.

Σε αντίθεση με άλλα φεγγάρια, το συγκεκριμένο δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο μήνα. Συνήθως εμφανίζεται τον Σεπτέμβριο, αλλά φέτος έκανε την εμφάνισή του τον Οκτώβριο.

Το όνομά τoυ «harvest moon», προέκυψε από τον χώρο της γεωργίας, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία έπεφτε μαζί με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών που τα παλιά χρόνια δούλευαν πολλές φορές έως αργά το βράδυ, υπό το φως του φεγγαριού.

H πανσέληνος της 31ης Οκτωβρίου θα γίνει τη βραδιά του Χαλογουίν και η επόμενη πανσέληνος την ίδια μέρα θα ξαναέρθει το 2039.

Μπλε φεγγάρι αποκαλείται η δεύτερη πανσέληνος που είναι δυνατό να συμβεί στη διάρκεια ενός μήνα και ο όρος δεν αναφέρεται στο χρώμα του φεγγαριού αν και το φεγγάρι μπορεί υπό κάποιες συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας να έχει τέτοια απόχρωση.

Πηγή: ΕΡΤ

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.