Η Βρετανία αδιαφορεί για το τελεσίγραφο της ΕΕ
Η βρετανική κυβέρνηση επί της ουσίας απέρριψε το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, που της ζήτησε το νομοσχέδιο να εγκαταλειφθεί έως το τέλος του μήνα. «Ήμουν απόλυτα σαφής σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα αποσύρουμε αυτόν το νόμο κι αυτός το κατάλαβε. Βέβαια, εξέφρασε τη λύπη του για αυτό», ανέφερε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μετά την έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, στο Λονδίνο.

Όπως διευκρίνισε, το επίμαχο νομοσχέδιο και η απόσυρσή του είναι «καθοριστικής σημασίας για να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (10/09): «Το κοινοβούλιο είναι κυρίαρχο στο εσωτερικό δίκαιο και μπορεί να εγκρίνει νομοθεσία που αντιβαίνει σε υποχρεώσεις της Μεγάλης Βρετανίας που απορρέουν από διεθνή συνθήκη. Το κοινοβούλιο δεν ενεργεί αντισυνταγματικά, υιοθετώντας μια τέτοια νομοθεσία».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει αποφασισμένη» να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit με το Λονδίνο, παρά τις «σημαντικές αποκλίσεις» που επιμένουν να υφίστανται έπειτα από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων, υποστήριξε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι «εντείνουν τις προετοιμασίες τους, για να είναι έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Συμπληρώνοντας, εξήγησε: «Σημαντικές αποκλίσεις υφίστανται σε βασικούς τομείς για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τις πρακτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις μιας μη συμφωνίας».

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ενημέρωσε το Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ, στο περιθώριο μιας συνάντησης για το Ιράν που έλαβε χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα, για «τον απαράδεκτο χαρακτήρα» που μπορεί να έχει μια παραβίαση από τη Μεγάλη Βρετανία των όρων της συμφωνίας αποχώρησης.


Η ΕΕ έχει δώσει προθεσμία έως το τέλος του μήνα για να αποσύρουν οι Βρετανοί το νομοσχέδιο που θέτει εν αμφιβόλω ορισμένες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για το Brexit, «απειλώντας σοβαρά την αμοιβαία εμπιστοσύνη», έχοντας επίσης υπογραμμίσει ότι δεν θα διστάσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

https://www.pronews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.