Η προσθαλάσσωση της κάψουλας της SpaceX (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley προσθαλασσώθηκαν μέσα σε κάψουλα στον κόλπο του Μεξικού την Κυριακή το απόγευμα, έπειτα από μια αποστολή 63 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 

Η αποστολή που ξεκίνησε τον Μάιο ήταν η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση από αμερικανικό έδαφος εδώ και μία δεκαετία και η πρώτη εκτόξευση αστροναυτών της NASA από μια ιδιωτική εταιρεία.
​Η επιτυχημένη προσθαλάσσωση συνεπάγεται ότι η NASA θα αναθεωρήσει την άποψή της τόσο για την κάψουλα Dragon Endeavour όσο και τον πύραυλο Falcon 9. Υποθέτοντας ότι δεν θα προκύψουν νέα τεχνικά προβλήματα, το σκάφος της SpaceX μπορεί να τεθεί σε τακτική υπηρεσία ως το κύριο μέσο μεταφοράς της αμερικανικής υπηρεσίας από και προς τon Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Ένας πύραυλος Falcon 9 έχει ήδη φτάσει στη Φλόριντα για την προετοιμασία της επόμενης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX που ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με προορισμό και πάλι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι Behnken και Hurley αποκολλήθηκαν από τον Διεθνή διαστημικό σταθμό το Σάββατο και ξεκίνησαν την πορεία τους για να επιστρέψουν στη Γη. Η κάψουλα της SpaceX με τίτλο «Dragon Endeavour» αντέχει σε θερμοκρασίες άνω των 1.900 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της καθόδου προς τον πλανήτη μας, ενώ διαθέτει και αλεξίπτωτο ώστε να επιβραδυνθεί η ταχύτητα του οχήματος. Η κάψουλα, όπως φαίνεται και στα βίντεο, προσθαλασσώθηκε με επιτυχία. 


https://sputniknews.gr/


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.