Οι ψυχικές διαταραχές που συνοδεύουν όσους νοσηλεύτηκαν, σύμφωνα με νέα έρευνα!


Τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο κορονοϊός στον ψυχισμό ανθρώπων που νόσησαν από τον ιό δείχνει μια νέα έρευνα που έρχεται στη δημοσιότητα.

Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν από κορονοϊό μπορεί να υποφέρουν από ψυχιατρικές διαταραχές σύμφωνα με νέα μελέτη του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ανάμεσα στις διαταραχές αυτές είναι το μετατραυματικό στρες, το άγχος, η αϋπνία αλλά και η κατάθλιψη αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Brain, Behavior & Immunity.

Σύμφωνα με αυτή πάνω από τους μισούς από τους 420 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με τον ιό παρουσιάζουν τουλάχιστον μία από αυτές τις διαταραχές, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, πέρασαν τη νόσο.

Οι 265 άνδρες και 137 γυναίκες εξετάστηκαν έναν μήνα αφού είχαν λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο.

«Κατέστη αμέσως σαφές ότι η λοίμωξη που τους προκάλεσε η ασθένεια θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και σε ψυχιατρικό επίπεδο» είπε ο καθηγητής Φραντσέκο Μπενεντέτι, ο επικεφαλής της Μονάδας Ερευνών Ψυχιατρικής και Κλινικής Ψυχοβιολογίας στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το 28% παρουσίαζε συμπτώματα μετατραυματικού στρες, το 31% είχε κατάθλιψη, το 42% υπέφερε από άγχος, το 40% από αϋπνία ενώ το 20% είχε συμπτώματα ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Επίσης, οι γυναίκες παρουσιάζουν άγχος και κατάθλιψη, παρ’ όλο που η λοίμωξή τους δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο των ανδρών.

«Υποθέτουμε ότι αυτό ίσως οφείλεται στη διαφορετική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος» είπε ο Μπενεντέτι.
Οι ψυχιατρικές διαταραχές μπορεί να προκληθούν είτε από την ανοσολογική απόκριση του ασθενούς στον ίδιο τον ιό είτε από παράγοντες που προκαλούν στρες, όπως ο στιγματισμός του ασθενούς, η κοινωνική απομόνωση αλλά και η αγωνία μήπως κολλήσουν άλλους ανθρώπους.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.