Τα μέτρα για τα σχολεία



Για τους κανόνες με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία μίλησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ο οποίος ανέλυσε όλα όσα έχουν αποφασιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα για τα οποία εκκρεμούν οι αποφάσεις.

Για τους κανόνες με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία μίλησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ο οποίος ανέλυσε όλα όσα έχουν αποφασιστεί ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα για τα οποία εκκρεμούν οι αποφάσεις.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ στις σχολικές αίθουσες θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές, υπό αυστηρά μέτρα όμως. 

Όπως είπε ο κ. Σύψας σε συνέντευξή του στο Open, την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων θα καταλήξει στις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα μαθήματά τους ακόμη και σε καιρό πανδημίας.

«Δεν μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς Παιδεία» είπε και τόνισε πως τα παιδιά είναι «η πιο ασφαλής ηλικιακά ομάδα στην πανδημία». Όπως εξήγησε, μεταδίδουν λιγότερο τον ιό.

Η μάσκα
Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας, ο κ. Σύψας σημείωσε πως αναμένεται να αποφασιστεί εντός της εβδομάδας το ποια παιδιά θα κληθούν να τη φορούν υποχρεωτικά στις σχολικές αίθουσες. 

«Ο ΠΟΥ μάς λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω» είπε και συμπλήρωσε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από ποια τάξη και πάνω πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας.

Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα γίνεται χρήση τους από την πρώτη ή την τρίτη Δημοτικού, σημείωσε και επεσήμανε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη, μετά την εισήγηση των παιδιάτρων της ειδικής επιτροπής. 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους δασκάλους.

Άλλα μέτρα
«Πέραν της μάσκας, θα υπάρξει μια δέσμη μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει από κλειστές ομάδες παιδιών, δηλαδή οι τάξεις δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, θα υπάρχουν ξεχωριστά διαλείμματα, απολύμανση, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» είπε ακόμη.
Όσον αφορά στη μη αλληλεπίδραση των μαθητών, εξήγησε πως κάθε τμήμα θα έχει ξεχωριστό διάλειμμα και τα παιδιά δεν θα έχουν επαφή με άλλες τάξεις.

Δήλωσε ανοιχτός στο να ακούσει όλες τις ενστάσεις που μπορεί να διατυπωθούν από πλευράς των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας πως «απαιτείται η συνεργασία όλων».  


Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος
Όσον αφορά στην πιθανότητα κρούσματος, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί τέτοια περίπτωση, τότε θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα.

«Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος. Αν έχουμε ένα κρούσμα, δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα. Θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα, να μην υπάρξει διασπορά» ξεκαθάρισε.
«Υπάρχει σχέδιο για το πώς θα προσεγγίζουν οι μαθητές τα κυλικεία, αν είναι ανοιχτά. Για τα κυλικεία γίνεται συζήτηση, το τελικό σχέδιο θα το έχουμε την Πέμπτη» πρόσθεσε.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.