Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την μετατροπή τζαμιού σε ινδουιστικό ναό


Στην Ινδία δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή ενός ιστορικού τζαμιού σε ναό ινδουιστών

Dικαστήριο στην Iνδία αποφάσισε τη μετατροπή σε ναό των ινδουιστών ενός τζαμιού του 16ου αιώνα. Μάλιστα η έναρξη της μετατροπής του χώρου σε ναό θα γίνει με τελετή στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός της Ινδίας.
Η κυβέρνηση του κόμματος BKP του Ναρεντρά Μοντί στην Ινδία, κατηγορείται για πολιτικές διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων. Λόγω της πολιτικής του ακραία εθνικιστικού κόμματος BJP, στο παρελθόν οργανώθηκαν αρκετές επιθέσεις κατά μουσουλμάνων. Αναφέρεται πως και η απόφαση αυτή για το τζάμι, θα προκαλέσει εντάσεις.
Σύμφωνα με την είδηση από το Εuronews-τουρκικά, το ανώτατο δικαστήριο της επαρχίας Ουτάρ Πραντές, τον περασμένο Νοέμβριο έκρινε υπέρ των ινδουιστών, στην διαμάχη που υπήρχε μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουϊστών σχετικά με το Μπαμπούρ τζαμί.

Σχετικά με το τζαμί το οποίο καταστράφηκε το 1992 από ακραίους ινδουιστές, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μεν σε ινδουιστές για να κατασκευαστεί ένας ναός, αλλά έναντι τούτου να παραχωρηθεί μία έκταση 5 στρεμμάτων σε μουσουλμάνους για την κατασκευή τζαμιού.

Η κατασκευή του τζαμιού θα εγκαινιαστεί με μία τελετή στην οποία θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρεντρά Μοντί. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 5/8 που είναι η πρώτη επέτειος της κατάργησης της αυτονομίας του Κασμίρ, που στην πλειοψηφία του κατοικείται από μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο ο Μοντι θα τοποθετήσει ένα ασημένιο τούβλο βάρους 40 κιλών.Θα γίνουν επίσης τελετουργικά με ιερό νερό από τον ποταμό Γάγγη και με ιερά χώματα από 4 ταφικά μνημεία ινδουιστών.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-hindistanda-tartisma-yaratan-karar-babur-camii-hint-tapinagina-cevrilecek-5954531/

27/7/2020
https://tourkikanea.gr/


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.