Πάει στην Κύπρο ο ρωσικός στόλος!


Μετά τον χθεσινό πανηγυρικό εορτασμό της ημέρας του ρωσικού στόλου, παρουσία του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, η Μόσχα στέλνει ένα ακόμα μήνυμα ναυτικής ισχύος με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχει ζητήσει και έχει δεσμεύσει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά δύο τουλάχιστον θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και δυτικά της Κύπρου. Μάλιστα, το ρωσικό αίτημα έχει απευθυνθεί στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τουλάχιστον τέσσερις ημερομηνίες εντός Αυγούστου. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι αυτές είναι η 6η, η 14η, η 18η και η 27η Αυγούστου», μετέδωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Open TV. 

Επιπλέον, στην ανταπόκριση του Open TV από την Μόσχα αναφέρθηκαν τα εξής: «Όπως μαθαίνουμε κατά τις ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα δοκιμαστούν ρωσικοί πύραυλοι επιφάνειας εναντίον άλλων στόχων επιφάνειας αλλά και αεροπορικών στόχων. Το συγκεκριμένο σενάριο προβλέπει συμμετοχή της ρωσικής αεροπορίας ναυτικής συνεργασίας. Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV γνωρίζαμε και αναφερθήκαμε σε μία μόνο ημερομηνία. Τώρα όμως γνωρίζουμε τέσσερις ημερομηνίες. Το συμπέρασμά μας έχει τετραπλάσια αξία καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για μία "σημαντική επίδειξη σημαίας", όπως λέει η διπλωματική ορολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος και μάλιστα γίνεται με μία επικύρωση της - αναγνωρισμένης από τη Ρωσία- κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας. Όπως μαθαίνουμε έχει εκδώσει αντίστοιχες ισάριθμες αντι-Navtex προσπαθώντας να επιδείξει τη δική της παρουσία κόντρα στη θέληση Ρώσων και Κυπρίων. Οι επόμενες μέρες θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον». 

 Ethnos.gr 


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.