Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας


Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ (Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών) αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή της (την οποία και ασπαζόμαστε) στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο. 

Το θέμα στη βάση του αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων δικύκλων μέσα στον λεγόμενο “Μεγάλο Περίπατο” της Αθήνας και η ΛΕΜΟΤ, δια μέσου εκπροσώπου της και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η λήψη των μέτρων. Κύριο -και απόλυτα δικαιολογημένο- αιτιολογικό της προσφυγής, είναι το ότι τα μοτοποδήλατα και οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας. 

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε. Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματα των μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με τη νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας, που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί”. 

zougla.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.