Νέο τζαμί στη Θράκη με άδεια του υπουργείου Παιδείας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

Στον Δήμο Μύκης στον οικισμό Ζουμπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε τζαμί προσβάλλοντας όχι μόνο ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο αλλά συνολικά τη διεθνή κοινότητα το ελληνικό υπουργείο Παιδείας έδινε άδεια για την ανέγερση τζαμιού στη Θράκη. Η θρησκευτική ελευθερία στην χώρα μας κατοχυρώνεται ρητά από το Σύνταγμα με την πάγια ρητορική της Αγκυρας για καταπίεση της δήθεν ¨τουρκικής μειονότητας¨ στη Θράκη να αποτελεί ένα ακόμα ζήτημα, που θέτει σταθερά στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού ¨διαλόγου¨ τροφοδοτούμενο μάλιστα και από ακραίους κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή της 20ης Ιουλίου χορηγήθηκε ¨στην Βακουφική Επιτροπή Ζουμπουλίου, άδεια ανέγερσης χώρου λατρείας(τέμενος) 139,01 τ.μ που θα ανεγερθεί επί οικοπέδου κειμένου στον Δήμο Μύκης στον οικισμό Ζουμπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με δυνατότητα εξυπηρέτησης/συγκέντρωσης διακοσίων δέκα τεσσάρων(214) ατόμων, κατόπιν αιτήσεως του νόμιμου εκπροσώπου κ. Ραμαδάν Τζεμαλή του Χασάν¨.

https://www.protothema.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.