ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΣΤΟ 2021

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 16/10/2021
Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αναλαμβάνει πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων το 1996, ορίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,
Ο "περίεργος" φάκελος που κατατέθηκε στην  «Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» του κ. Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, των «αθανάτων» και των υπολοίπων “μαφιόζων”, περιείχε "στημένο" γκάλοπ, όπου το 97,5% των Ελλήνων ήταν υπέρ των Αγώνων στην Αθήνα. 

Στις 9 Μαΐου του 2000, η κ. Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου, υπό τις “επευφημίες”, των «αθανάτων» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τα θετικά σχόλια του “διεθνούς Τύπου”, διορίζεται από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η αντικαταστάτρια του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Πέτρου Θωμόπουλου, εμφανίζεται έτοιμη για ανακατατάξεις στο εσωτερικό του «Αθήνα 2004». 

Η Αθήνα επελέγη ως οικοδέσποινα πόλη το 1997, στην 106η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Λοζάνη για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004. 

Την περίοδο εκείνη πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ο Λάμπης Νικολάου από το 1997 έως το 2004 κι από το 2005 έως 2009 ο Μίνως Κυριακού κι από το 2009 έως σήμερα ο Σπύρος Καπράλος ο οποίος μέχρι να αναλάβει την προεδρία φαίνεται πως είχε ρόλο αθέατο.

Η εταιρεία Pente Link (επωνυμία η οποία παραπέμπει στους «πέντε» ολυμπιακούς κύκλους) ιδρύθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα το φθινόπωρο του 1997”.

Το πραγματικό, ωστόσο, κόστος της «επιχείρησης Ολυμπιάδα 2004» δεν το μάθαμε ποτέ!!! 

Φρόντισε γι` αυτό η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, και ο κ. Κ. Σημίτης, και στη συνέχεια ο κ. Κ. Καραμανλής και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. 
Από τότε μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο  τους για την τελική οικονομική καταστροφή της Ελλάδος.

Το 1997, όταν επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, τέθηκε σε εφαρμογή ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) ο οποίος προέκυπτε μέσα από κλίμακες, ανάλογα με την αντικειμενική αξία του ακινήτου. 

Μέσα στο 1998, η Εθνικη Τράπεζα προέβη στη συγχώνευση δι' απορροφήσεως της θυγατρικής της «Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», η οποία είχε προέλθει από τη συγχώνευση δύο πρώην θυγατρικών της εταιρειών, της «Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και της «Εθνική Στεγαστική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», με σκοπό την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πελατών της στον τομέα της στεγαστικής και κτηματικής πίστης.

Το κόλπο ήταν να βάλουν μέσα στη εταιρεία τα ακίνητα τους οι μέτοχοι κι έτσι να μην πληρώσουν φόρους ακινήτων.

Αγοράζεται το γνωστό άχρηστο σύστημα  C4I από την εταιρεία SAIC (με υπεργολάβο τη Siemens) έναντι περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο ουσιαστικά δεν δούλεψε ποτέ, τουλάχιστον για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε!.
Μέρος του συστήματος C4I -ίσως το πιο σημαντικό για τους Αμερικανούς- αφορούσε στην υπηρεσία της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις προσώπων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σχέση της ΕΥΠ με την εταιρεία της Vodafone θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «στενή», καθώς η πλειονότητα των γραμμών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ είναι της Vodafone. Μάλιστα, πολλές γραμμές της ΕΥΠ παρακολουθούνται εν γνώσει των κατόχων τους, για λόγους ασφαλείας της Υπηρεσίας. Επομένως το λογισμικό παρακολουθήσεων στη Vodafone υπάρχει, αφού χρησιμοποιείται από την ΕΥΠ.
Οι υποκλοπές και οι σημειώσεις Τσαλικίδη

Παράλληλα με την προσωρινή παραλαβή του C4I αρχίζει να τρέχει και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο Κώστας Τσαλικίδης, προϊστάμενος Ανάπτυξης Δικτύων της Vodafone, σημειώνει στο επίμαχο ημερολόγιο, που υπήρχε στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε νεκρός, τις εξής ημερομηνίες:
28-06-2004 FUT START (Friendly Users Trials)
19-07-2004

Οκτώβριος 2004

Από τις σημειώσεις του Τσαλικίδη καθίσταται οφθαλμοφανές πως, στα τέλη Ιουνίου του 2004, στο δίκτυο της Vodafone άρχισε να τρέχει κάποιο «δοκιμαστικό» πρόγραμμα, για το οποίο ο ίδιος ήταν ενήμερος.
Ο προϊστάμενος του δικτύου Ανάπτυξης της Vodafone, Κώστας Τσαλικίδης, βρίσκεται νεκρός στο διαμέρισμά του στον Κολωνό, στις 9 Μαρτίου του 2005. Μια ημέρα μετά, στις 10 Μαρτίου του 2005, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, μεταβαίνει στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τον οποίο ενημερώνει για τις υποκλοπές αλλά και για το «κλείσιμο» του λογισμικού των παράνομων παρακολουθήσεων στο οποίο πρόεβη. Την ίδια ημέρα εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα 47, το οποίο επιτρέπει τις νόμιμες συνακροάσεις. Μέχρι τις 10 Μαρτίου, δηλαδή, ακόμη και το «δοκιμαστικό» τότε C4I λειτουργούσε παράνομα, καθώς οι συνακροάσεις ακόμη και για θέματα εθνικής ασφαλείας ήταν παράνομες.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Γ. Κορωνιά, το «κλείσιμο» του παράνομου λογισμικού των υποκλοπών έγινε από τη Vodafone στις 8 Μαρτίου του 2005, δηλαδή μια ημέρα πριν βρεθεί νεκρός ο Τσαλικίδης. Σύμφωνα όμως με το πόρισμα της ΕΥΠ, το κλείσιμο του παράνομου λογισμικού δεν έγινε στις 8 Μαρτίου, αλλά στις 15 Μαρτίου του 2005, μια εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που ισχυρίζεται ο Γ. Κορωνιάς.

Παράλληλα με το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών τον Μάρτιο του 2005, έχουμε και το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου του συστήματος ασφαλείας C4I. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η γενική δοκιμή του συστήματος ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου του 2005, μέσα στη δίνη του σκανδάλου των υποκλοπών.
"Ιδιοκτήτες" συνεργάτες και μέτοχοι της Vodafone είναι η Intracom του Κόκκαλη που έχασε και το γιο του από 'ναρκωτικά'  και η μαρφίν του Βγενόπουλου που πέθανε από ανακοπή.

Σήμερα η κυρία Αγγελοπούλου προεδρεύει της επιτροπής 2021 με συνεργάτες το ΕΛΙΑΜΕΠ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΝΤΕΡΒΙΣ!!!!

πηγές  tovima, efsyn, zougla,

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.