Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Κρήτη - Βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη στη θάλασσα



Δυστυχώς, λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα από τις Αρχές που την αναζητούσαν.

Μάλιστα, το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας, με το σύζυγο να βουτά προκειμένου να φτάσει στη σορό της, μη ακούγοντας τους διασώστες που τον συμβούλευαν να μην το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι η αγνοούμενη γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο που έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης. Μάλιστα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, αφού είπε ότι η ένταση του φαινομένου που έπληξε την Κρήτη υπερέβη κάθε πρόβλεψη.

Μητέρα δύο παιδιών ήταν η γυναίκα που ήταν συνεπιβάτιδα του αδικοχαμένου 50χρονου  Κωνσταντίνου Βεργάκη στην Αγία Πελαγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη Ε.Κ. μόλις αντιλήφθηκε ότι θα εγκλωβιζόταν μέσα στο αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα βγήκε από το όχημα κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

O σύζυγός της είχε μία επικοινωνία με τον 50χρονο την ώρα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα μόλις ηρέμισε ο καιρός να πάει στην Αγία Πελαγία προκειμένου να βρει την γυναίκα του.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας η οποία φέρεται να επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον άτυχο Κώστα Βεργάκη που βρήκε τραγικό θάνατο.

Στα λόγια του συζύγου, που από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται στην Αγία Πελαγία, αποτυπώνεται το θρίλερ. «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο» είπε ο συζυγος της.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, κάνει λόγο για εικόνες βιβλικής καταστροφής.

«Μέσα σε 45 λεπτά έπεσαν 70χιλιοστά νερό, φαινόμενα τα οποία ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Άρα οποιαδήποτε μελέτη και να υπήρχε, δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί το οτιδήποτε».

Μια άλλη οδηγός στην παραλία της Λυγαριάς στάθηκε πιο τυχερή. Οι διασώστες την εντόπισαν έγκαιρα και την έβγαλαν από το αυτοκίνητό της, τη στιγμή που είχε φτάσει μέχρι τη θάλασσα και τη χτυπούσαν τα μανιασμένα κύματα.

Στην Κρήτη και τις πληγείσες περιοχές θα βρεθεί σήμερα το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή ΥΠΕΣ, Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα φυσικών καταστροφών, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγη ώρα καθώς μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, ξέσπασε δυνατή βροχή που διήρκησε περίπου σαράντα λεπτά. Ήταν αρκετή ώστε οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο και κάποια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα ενώ κάποιοι γλίτωσαν την τελευταία στιγμή. Υποδομές καταστράφηκαν, μαγαζιά και σπίτια βούλιαξαν στη λάσπη και το νερό.

Κλειστό παρέμεινε και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο ενώ σε λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από αυτό. Κατολισθήσεις και δυσκολίες στη μετακίνηση των οχημάτων παρατηρούνται και στο βόρειο οδικό άξονα.

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές και ανατολικότερα, στη Σητεία. Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Σητείας όπου το κύμα κακοκαιρίας κινήθηκε το απόγευμα και προκάλεσε τεράστιες ζημιές υπήρξαν 16 περιπτώσεις διάσωσης με συνολικά 40 διασωθέντες. Δύο διασώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λυγαριά, δύο στο Παλαιόκαστρο και τέσσερις στην περιοχή του Καρτερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.