Ανησυχεί η Μέρκελ για το μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο στη Γερμανία


Μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου της Wirecard ενός από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα της Γερμανίας, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέβη στο πρώτο της σχόλιο για την υπόθεση μέσω του εκπροσώπου της.

Η Wirecard είναι μια «ανησυχητική υπόθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέρκελ, Στέφεν Σάϊμπερτ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Φυσικά, ο στόχος είναι η αποφυγή πρόκλησης ζημιών στη Γερμανία ως κέντρου της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.

»Γι ‘αυτό θα πρέπει να διορθωθούν οι αδυναμίες των μηχανισμών ελέγχου, εφόσον προκύψουν».

Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών θεωρούνταν ως το αστέρι του γερμανικού fintech, αλλά πλέον χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά σκάνδαλα της χώρας μετά την κατάθεση εκ μέρους της αίτησης χρεοκοπίας.

Η κατάρρευση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την παραδοχή ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε μετρητά και έκτοτε έχει κλονίσει τις πολιτικές τάξεις της Γερμανίας, ενώ στο θέμα παρενέβει και η Κομισιόν ζητώντας από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή (ESMA) τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών της γερμανικής εποπτεύουσας αρχής (Bafin).

Η κυβερνητική αντίδραση υπήρξε αργή. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της BaFin νωρίτερα στην εβδομάδα παραδέχθηκε λάθη και χαρακτήρισε την υπόθεση ως «απόλυτη καταστροφή».

Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας Πήτερ Αλτμάγιερ προειδοποίησαν για την πιθανή ζημία στη φήμη της γερμανικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας και της ίδιας της χώρας.

tribune.gr


Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.