Ο Γκόρντον Μπράουν ζητά από την παγκόσμια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό


Ο Γκόρντον Μπράουν προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να δημιουργήσουν μια προσωρινή μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διπλής ιατρικής και οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19 .
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σχεδόν κατάρρευσης των τραπεζών το 2008 , δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ομάδα εργασίας που θα περιλαμβάνει παγκόσμιους ηγέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και επικεφαλής των διεθνών οργανώσεις που θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες για τον συντονισμό της αντίδρασης.
Μια εικονική συνάντηση της ομάδας των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του G20 , υπό την προεδρία της Σαουδικής Αραβίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αλλά ο Brown δήλωσε ότι θα ήταν προτιμότερο να συμπεριληφθεί και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια χώρα", είπε. "Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση."
Ο Μπράουν δήλωσε ότι η σημερινή κρίση ήταν διαφορετική από εκείνη στην οποία συμμετείχε. "Αυτό ήταν ένα οικονομικό πρόβλημα που είχε οικονομικά αίτια και είχε οικονομική λύση.
"Αυτό είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο μια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να υπάρξει κοινή δράση για την αντιμετώπιση αυτού. Όσο περισσότερο όμως παρεμβαίνετε για την αντιμετώπιση της ιατρικής έκτακτης ανάγκης, τόσο περισσότερο θέτετε σε κίνδυνο τις οικονομίες. "

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.