Επίθεση στη Φλόριντα: Αναφορές για μανιφέστο του δράστη που χαρακτήριζε τις ΗΠΑ «έθνος του κακού»

Ο δράστης της επίθεσης σε ναυτική βάση στη Φλόριντα φέρεται να είχε αναρτήσει σύντομο μανιφέστο στο Twitter στο οποίο χαρακτήριζε τις ΗΠΑ «έθνος του κακού».
Το αμερικανικό μη κυβερνητικό κέντρο μελετών «SITE Intelligence Group» ανέφερε την Παρασκευή ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε ναυτική βάση στη Φλόριντα και φέρεται να ήταν αξιωματικός της Σαουδικής Αραβίας, είχε αναρτήσει ένα αντιαμερικανικό μανιφέστο στο Twitter πριν την επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του μακελειού φέρεται να είναι ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ αλ Σαμράνι. Την Παρασκευή, ο αξιωματικός άνοιξε πυρ σε ναυτική βάση στη Φλόριντα σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αιματηρό συμβάν, δύο εκ των οποίων είναι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την οργάνωση που παρακολουθεί τη τζιχαντιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο, το σύντομο μανιφέστο έγραφε: «Εναντιώνομαι στο κακό και η Αμερική στο σύνολό της έχει μεταμορφωθεί σε έθνος του κακού».
«Δεν είμαι εναντίον σας απλώς επειδή είσαστε Αμερικανοί, δεν σας μισώ εξαιτίας των ελευθεριών σας, σας μισώ επειδή κάθε μέρα υποστηρίζετε, χρηματοδοτείτε και διαπράτεττε εγκλήματα εναντίον όχι μόνο των μουσουλμάνων αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας».
Η γνησιότητα του μανιφέστου που φέρεται να είχε αναρτήσει ο δράστης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Η οργάνωση SITE πάντως ανέφερε ότι το μανιφέστο είχε ομοιότητες με ορισμένες φράσεις του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τα πυρά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, το 2011, στο Πακιστάν.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν αλ Σαούντ είχε τηλεφωνήσει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.
«Ο βασιλιάς δήλωσε ότι ο λαός της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ εξοργισμένος από τις βάρβαρες ενέργειες του ενόπλου και ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει διαμορφώθηκε ή ταυτίζεται με τα αισθήματα του σαουδαραβικού λαού που αγαπούν τον αμερικανικό λαό».
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έχει επίσης διατάξει τις υπηρεσίες ασφαλείας να συνεργαστούν με Αμερικανούς ομολόγους τους για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.