Βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια: Αφαίρεσαν από τους γονείς την επιμέλεια και των δύο παιδιών

Αφαιρέθηκε η επιμέλεια και των δύο παιδιών από τους γονείς του βρέφους στο Διδυμότειχο που δάγκωσαν ποντίκια την ώρα που κοιμόταν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν στην αφαίρεση της επιμέλειας και των δύο παιδιών της οικογένειας των Ρομά στο Διδυμότειχο που το ένα τους παιδί δαγκώθηκε από ποντίκια και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομείο.
Το 3,5 μηνών βρέφος είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με φρικτά τραύματα, καθώς του έλειπε δέρμα σε μύτη και μάγουλα.
Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του και θα συνεχίσει τη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι γονείς έχασαν την επιμέλεια τόσο του βρέφους όσο και του άλλου τους παιδιού που είναι περίπου 2 ετών, όπως μετέδωσε το evrosonline.gr.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει για την κατάσταση του βρέφους:
«Χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ' αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ' όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη. Έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα και ήδη της χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις».

Προσωρινά ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια

Το πρωί της Πέμπτης, ο 22χρονος πατέρας απολογήθηκε στην εισαγγελέα Ορεστιάδας και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.
Η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο πατέρας, μετέδωσε το ίδιο Μέσο επικαλούμενο την  ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Η εισαγγελία αναμένει την εξέλιξη της υγείας του βρέφους και το πόρισμα των κοινωνικών λειτουργών και των άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες που ζούσε το βρέφος και το πώς συνέβη το περιστατικό. Με βάση τα δεδομένα αυτά θα αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.
«Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου.
Πρόσθεσε ότι η πορεία της υγείας του παιδιού θα είναι καθοριστική για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Σημείωσε ότι ο 22χρονος πατέρας ζήτησε «συγνώμη για ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές».
Η 16χρονη μητέρα έχει επίσης αφεθεί ελεύθερη. Καθώς είναι ανήλικη θα δικαστεί από αρμόδιο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.