Το ATHENA καταρρίπτει drones με ισχυρή δέσμη λέιζερ - Βίντεο

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δοκίμασε το αντιαεροπορικό σύστημα λέιζερ ATHENA καταρρίπτοντας πολλά drones. Το σύστημα χτυπάει τους στόχους με δέσμη λέιζερ 60 kilowatt.
Η Lockheed Martin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε πρόσφατα σε επίδειξη του πρωτότυπου αντιαεροπορικού συστήματος ATHENA σε ένα «πλήρως συμπεφωνημένο περιβάλλον εμπλοκής» με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Παρότι που ήταν η πρώτη εμπειρία της Πολεμικής Αεροπορίας με το όπλο κατά drones, οι στρατιωτικοί κατόρθωσαν να χειριστούν το σύστημα ATHENA υπό την καθοδήγηση του συστήματος διοίκησης και ελέγχου και τεχνολογίας ραντάρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δοκιμή του ATHENA ήταν επιτυχής και επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του οπλικού συστήματος λέιζερ, καταρρίπτοντας πολλά drones, στο Fort Sill της Οκλαχόμα.
«Το σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας ATHENA είναι μεταφερόμενο και έτσι επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να το τοποθετήσει οπουδήποτε χρειάζεται για να υπερασπιστεί βάσεις και περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας» ανέφερε η Lokheed Martin.
Σημειώνεται ότι το ATHENA περιστρέφεται οριζόντια και μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με μια δέσμη λέιζερ ισχύος 60 kilowatt.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.