Κερδίσαμε τη μάχη της Χιλής, τονίζει ο ΣΕΒΓΑΠ για την Φέτα.. Στο «κενό» η προσπάθεια χρήσης της ονομασίας από τη Χιλή


Ναυάγησαν τα σχέδια της οικειοποίησης της ονομασίας της ελληνικής φέτας, από παραγωγούς γαλατοκομικών προϊόντων της Χιλής, οι οποίοι είχαν την υποστήριξη ξένων εταιρειών.

Μόλις χθες (11-6-2024), όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) «κερδίσαμε μια δύσκολη και άνιση μάχη στην Χιλή για την αναγνώριση της φέτας».

Μετά τη Σιγκαπούρη κερδήθηκε και η μάχη κατά της Χιλής

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Χιλής έκανε δεκτή την ένσταση και την επιχειρηματολογία του ΣΕΒΓΑΠ κατά του trademark που είχε τον όρο «feta» το οποίο είχε υποβάλει η διαβόητη Κοινοπραξία για Κοινές Oνομασίες της Αμερικής (CCFN).

Πρόκειται για «την 2η μάχη που κερδίζουμε απέναντι σε αυτό τον κολοσσό συμφερόντων της Αμερικής (η προηγουμένη ήταν στην Σιγκαπούρη). Δεν θα διστάσουμε να την δώσουμε και μέσα στην ίδια την Αμερική!», σημειώνει ο ΣΕΒΓΑΠ, επαναλαμβάνοντας ότι ο πόλεμος για την κατοχύρωση της φέτας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μεγάλος, δύσκολος και μακρής.

«Για να τον κερδίσουμε χρειάζεται να δώσουμε πολλές τέτοιες μάχες σε κάθε μέρος του κόσμου, συνήθως με τον ίδιο αδίστακτο και ασύμμετρο εχθρό μας, με όποιο τρόπο κι αν μεταμφιέζεται. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, κάθε φορά με μεγαλύτερο πάθος και πίστη για την προστασία αυτής της μοναδικής εθνικής μας κληρονομιάς αντιμετωπίζοντας οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο», τονίζει.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.