ΟΠΕΚΕΠΕ: δειτε ημερομηνία για Νέα μεγάλη πληρωμή


ΟΠΕΚΕΠΕ: δείτε  ημερομηνία για Νέα μεγάλη πληρωμή

Οι αγρότες στην Ελλάδα περιμένουν με ανυπομονησία μια νέα μεγάλη πληρωμή από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγύησης Ποιότητας της Ελλάδας (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο. 

Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεκάδες αγρότες θα δουν νέα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Η προηγούμενη μεγάλη πληρωμή που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων ποσό ενισχύσεων που ξεπερνούσε τα 780 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, η επερχόμενη πληρωμή θα περιλαμβάνει ενισχύσεις για Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, Οικολογικά Σχήματα, Βασική Ενίσχυση, νεοεισερχόμενους αγρότες και αναδιανεμητική ενίσχυση για το έτος 2023. Το δε συνολικό ποσό αναμένεται να υπερβεί αρκετά τα αρχικά ποσά που είχαν εξαγγελθεί, όπως επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτός από τις οικονομικές ανακοινώσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε τους δικαιούχους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα για τυχόν διορθωτικές ενέργειες  προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή των ενισχύσεων.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις αποτελούν σημαντικά βήματα για την υποστήριξη του γεωργικού τομέα στην Ελλάδα και αναδεικνύουν τη συνεχή προσπάθεια των αρμοδίων φορέων να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του αγροτικού κλάδου ο οποίος ομολογουμένως «στενάζει».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.