Σακελλαροπούλου από Δίστομο..""Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη""



Η ΠτΔ Κ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..

ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ..

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,,,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠτΔ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΠΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ,,ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ...

ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για την 80ή επέτειο μνήμης της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η κ. Σακελλαροπούλου, μετά την τέλεση του αρχιερατικού μνημοσύνου στο ναό του Αγίου Νικολάου και την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο των θυμάτων, δήλωσε: "Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη. Μόνη τιμή και δικαίωση των αδικοχαμένων θυμάτων της ναζιστικής αυτής θηριωδίας είναι η συνεχής εγρήγορση και αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα αναβίωσης φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων, στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη. Η θωράκιση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της ελευθερίας. Και η επιμονή μας στον αγώνα για την επανόρθωση των οφειλών από το γερμανικό κράτος προς την Ελλάδα για το απαράγραπτο αυτό έγκλημα".

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη μονή του Οσίου Λουκά.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.