Δημοτικές εκλογές στη Τουρκία: Μεγάλη ήττα Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη!
Μεγάλη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και επικράτηση των υποψηφίων της αντιπολίτευσης στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, δείχνει η καταμέτρηση των ψήφων για τις δημοτικές εκλογές.

Αποτελέσματα για Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη

Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 41,42%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει 50%, έναντι 41,25% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ.

Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 24,89% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 57,81%, έναντι 34,53% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ.

Στη Σμύρνη με 47,26% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,89%, έναντι 37,19% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Συνολικά, οι Κεμαλιστές του CHP σε όλη την επικράτεια, συγκεντρώνουν 38,9%, έναντι 37,39% που συγκεντρώνει το AKP.

Ο πρόεδρος του YSK δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δικαστές, το προσωπικό και τους υπαλλήλους μας που εργάστηκαν με μεγάλη αφοσίωση κατά τη διάρκεια των εκλογών. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που συμμορφωθήκατε με την πένθιμη απαγόρευση μετάδοσης. Θα καταθέσουμε ποινική μήνυση κατά των καναλιών που παραβιάζουν την απαγόρευση χωρίς να κάνουν δήλωση. Από τώρα, η απαγόρευση μετάδοσης έχει αρθεί».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.