Ο δήμος Καλαμαριάς τίμησε την μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν ξεχνούν!

Σήμερα  στις 20:30 στο θέατρο Βότση,  πραγματοποιήθηκε η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς μαζί με την ορχήστρα και την χορωδία Νέας Γενιάς.

Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε η χώρα για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, δεν θα ξεχαστεί και «η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της, αναφέρει ο δήμος Καλαμαριάς σε ανακοίνωσή του».

Συγκεκριμένα, 40 μουσικοί επί σκηνής παρουσίασαν  μία γκάμα ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις του Puccini και άλλων. Στη συναυλία έγινε η πρεμιέρα έργων συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα που διεξήγαγε η ορχήστρα. Έργα γραμμένα ειδικά γι’ αυτό το γεγονός.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν  η συναισθηματική στήριξη των οικογενειών  και των οικείων των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.