Πέθανε ο επιχειρηματίας Φαίδων Γραμματικόπουλος, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας αρτοποιημάτων ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ της Θεσσαλονίκης.
Πέθανε την Παρασκευή (8/3) πλήρης ημερών ο επιχειρηματίας Φαίδων Γραμματικόπουλος, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας αρτοποιημάτων ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του τελέστηκε το Σάββατο (9/3) στις 13:00 στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στη Γαλήνη στο Ωραιόκαστρο.

Από ένα κατάστημα 100 μέτρων στην καταξίωση

Ο Φαίδων Γραμματικόπουλος γεννημένος στη Ροδόπολη, έφτασε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 1960, χτίζοντας τις βάσεις της επιτυχίας από το 1968, όταν μαζί με τον συνεργάτη του, Γεώργιο Παπαδόπουλο, ανοίγουν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής 100 τετραγωνικών μέτρων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αρχικά προμηθεύουν με μπισκότα, κουλούρια και όλα τα είδη προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς σε τοπικό επίπεδο.

Τα προϊόντα τους γίνονται γρήγορα γνωστά και ανάρπαστα και η ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή είναι πλέον ορατή. Έτσι, το 1984 γίνεται η μετεγκατάσταση στο Δερβένι, σε εργοστάσιο παραγωγής 3000 τετραγωνικών μέτρων.

Η ζήτηση συνεχίζει να είναι μεγάλη, και παρότι οι παραγωγικές δυνατότητες της Φαίδων έχουν πλέον αυξηθεί δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, αποφασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας και έτσι το 1997 πραγματοποιείται η δεύτερη μετεγκατάσταση της εταιρίας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Σάντα. Οι νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν επιφάνεια 17.000 τετραγωνικών μέτρων για να μπορέσουν να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σήμερα στη Φαίδων Α.Ε πάνω από 300 κωδικοί συμπεριλαμβάνονται στη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια και μπισκότα όλων των ειδών, gluten free, νηστίσιμα και vegan προϊόντα, κριτσίνια διαφόρων ειδών, croutons, σοκολατένια κεράσματα, petit four, γλυκά σνακ και πίτες, καρύδες, πάστα φλώρα, τσουρεκάκια, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.