Φωτιά στη Ρόδο-Ξέσπασμα κατοίκου με δάκρυα στα μάτια: «Να παραιτηθούν όλοι-Πρώτος εσύ... Κούλη» (vids)

 

 


 Συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Ρόδο, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στο Κιοτάρι. Κάτοικος στην περιοχή μιλά οργισμένος στην κάμερα του Open, με δάκρυα στα μάτια και ζητά την παραίτηση όλων για τη μεγάλη καταστροφή…

«Ήμασταν όλοι εδώ, δεν αφήσαμε την περιοχή, άλλοι μας άφησαν μόνους μας. Μόνους…

Δυστυχώς, το κράτος, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, θα πρέπει να παραιτηθούν όλοι.

Υπήρχε μόνο ένα ελικόπτερο το πρωί, μετά έγιναν δύο και μετά από τις 5 το απόγευμα σταμάτησαν οι επιχειρήσεις. Δεν ξέρω για ποιο λόγο… Αφού ήρθε το σκοτάδι, σταμάτησαν τα πάντα… Θα έπρεπε να ντρέπονται.

Πρέπει να παραιτηθούν όλοι. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο.

Η πορεία της φωτιάς ήταν μακριά από μας, η οργάνωση από τους εθελοντές ήταν άψογη, όπως και η προσπάθεια της Πυροσβεστικής, έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.

Δεν υπήρχαν μηχανήματα, ελικόπτερα, δεν υπήρχε συντονισμός.

    Η φωτιά έσβησε στη θάλασσα, κι ο κόσμος έτρεχε να σωθεί.

    Προλάβαμε και φύγαμε εμείς, με τα παιδιά, με την οικογένεια… όπως και όλοι οι τουρίστες.

    Τους πήγαμε στη θάλασσα. Εμείς φιλοξενήσαμε τουρίστες στα σπίτια μας. Ξένους… Πολωνούς και Γερμανούς, αφού δεν υπήρχε κέντρο φιλοξενίας.

    Όλο το σύστημα βρωμάει. Ανοργανωσιά… Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που κυβερνάνε. Υπήρχαν άνθρωποι, που κοιμόντουσαν στους δρόμους και στα τσιμέντα.

    Να παραιτηθείτε όλοι. Πρώτος-πρώτος εσύ Κούλη, μας έχεις καταστρέψεις όλους», είπε οργισμένος ο Νεκτάριος, κάτοικος της περιοχής στο Κιοτάρι, της Ρόδου.

Υπάρχει απόγνωση, οργή για τις καταστροφές.

«Τη φυσική καταστροφή ποιος θα την πληρώσει; Είναι 100 ετών δέντρα… Πώς θα γίνουν ξανά; Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε ακόμη.

«Δεν υπάρχουν λόγια. Κλαίει η ψυχή μας. Η Ρόδος μαύρισε. Ήμουν με το παιδί και τα εγγόνια μου και πήγαμε στη θάλασσα.

Οι τουρίστες, κι αυτοί τρελαμένοι. Ήταν τραγική κατάσταση.

Δεν θρηνήσαμε θύματα, ευτυχώς. Θέλουμε βοήθεια. Μη μας αφήνετε μόνους. Δεν έχουμε ρεύμα, ούτε νερό… Κάνω έκκληση σε όλους», είπε άλλη κάτοικος της περιοχής.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.