Έντονες διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ!!!Ο Δ.Τεμπονέρας διαφωνεί με εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο-Παραίτηση Σπίρτζη από Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Στήριξη από Πολάκη


 


 Τη διαφωνία του με τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο και διαρκές συνέδριο τον Αύγουστο διατυπώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο "πλατφόρμα".

Σημειώνεται πως ο κ. Τεμπονέρας, συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που είναι πιθανό να συμμετάσχουν στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Στην εισήγησή του ωστόσο, θέτει προυποθέσεις προκειμένου να δηλώσει "παρών".

Στη συνεδρίαση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρήκε "σύμμαχο" στην διαφωνία του, όπως βρήκε τον Π. Πολάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στην εισήγησή του, την οποία ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο fb ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

*Τα μέλη να πάρουν το νέο φορέα στα χέρια τους, ο νέος φορέας να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής γραφειοκρατίας μηχανισμών και συσχετισμών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα "fast track" συνέδριο, ούτε αντίστοιχα σε μια εκλογή Προέδρου, από τη βάση μέσα στο Καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν, ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες και να "κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί".

*Πρέπει να προκύψει ένα νέο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα ΚΕ, νέα ΠΓ και φυσικά νέο Πρόεδρο, αφού κατατεθούν ολοκληρωμένες ιδεολογικοπολιτικές πλατφόρμες, με τη συμβολή των μελών και των φορέων της κοινωνίας.

*Προτείνω το συνέδριο να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοίκητικες εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές. Μόνο έτσι θα προκύψει το νέο, όπως είπε και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

*Αντιλαμβανόμενος το μειοψηφικό της άποψής μου, οφείλω να αναφέρω, ότι δεν μπορώ να υποχωρήσω από τις αρχές μου και θέτω θέμα προσωπικής συνείδησης, υποβάλλοντας σε ψηφοφορία την συγκεκριμένη πρόταση τόσο στην ΠΓ όσο και στην ΚΕ.

*Δηλώνω προκαταβολικά παρών σε όλες τις διεργασίες μόνο εφόσον συντελέσουν στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, που θα συμβαδίζει με τις θέσεις και τις αρχές που σας ανέφερα.  

 Εντωμεταξύ  και  μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτο" το γεγονός ότι αποφασίστηκε εκλογή προέδρου πριν να συζητηθούν οι θέσεις του κόμματος και αναδειχθούν ως ώφειλαν, βάσει του σκεπτικού του, νέα Κομματικά Όργανα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι απαιτούμενο γιατί οι προηγούμενοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, δεν ισχύουν.

Στήριξη στην πρόταση Σπίρτζη, παρέσχε ο Παύλος Πολάκης.


Ο  Χρήστος Σπίρτζης,ήταν από τους ελάχιστους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματός του και την πλαισίωσή του από αντιπροέδρους: Ε. Αχτσιόγλου, Α. Χαρίτση, Ευ. Τσακαλώτο και Ν. Παππά. 

Με πληροφορίες από capital.gr 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.