Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρώην ΥΠ.ΕΞ επί Ν.Τραμπ Μάϊκλ Πομπέο.Τι συζητήθηκεΟ  πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα Hellas Journal.

Ο κ. Πομπέο είχε επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα προσκεκλημένος του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου, πνευματικού ηγέτη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και μίλησε στο συνέδριο τους .

Όπως μας είπε η πηγή, δεν υπήρχε περίπτωση να βρίσκεται στην Αθήνα ο κ. Πομπέο και να μην συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον οποίο διατηρούν φιλική σχέση. Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα είχαν φιλοξενήσει στο σπίτι τους στα Χανιά, τον Αμερικανό τότε υπουργό Εξωτερικών και τη σύζυγό του, Σούζαν Πομπέο.

Οι άνθρωποι του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, είχαν διαρρεύσει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε αγνοήσει, εκτός από τον Ελπιδοφόρο, και τον κ. Πομπέο. Αυτό ΔΕΝ ισχύει τουλάχιστον για τον πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν, συνομίλησαν για τα πάντα, ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στην Αμερική και τον κόσμο και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο για σοβαρούς “εθνικούς λόγους”, τους οποίους ήδη γνωρίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Η Αθήνα προειδοποίησε τον επικεφαλής της Ορθοδοξίας ότι ανησυχεί βαθύτατα με τη διχόνοια που έσπειρε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικης στην Ομογένεια των ΗΠΑ.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Πομπέο αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τέμενος τη Μονή της Χώρας, την οποία αποδοκίμασε με έντονο τρόπο.

«Είναι τραγική τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών- για τους Τούρκους πολίτες και τους πιστούς όλων των δογμάτων» η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε Τέμενος.

Τπογράμμισε ότι η απόφαση δεν πλήττει απλώς τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά μειώνει την ελευθερία των Τούρκων πολιτών και ανέφερε πως η κυβέρνηση του Ντοναλντ Τραμπ είχε επισημάνει στην Τουρκία ότι μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αντιτίθεται στη βασικές αρχές της Ευρωπαϊκή Ένωσης στην οποία θέλει να ενταχθεί η Άγκυρα, αλλά και στην ιδέα της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.

«Με λυπεί ιδιαίτερα. Είναι ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπική θρησκευτική ελευθερία. Μας θυμίζει πόσο δύσκολο είναι να προστατεύσει κάποιος τα ανθρώπινα δικαιώματα», είχε τονίσει ο κ. Πομπέο σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Σημειώνουμε ακόμα ότι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης συναντήθηκαν και με Άρχοντες, χωρίς την παρουσία του Ελπιδοφόρου.

Πηγή: hellasjournal.com

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.