Μαρία Καρυστιανού: Συγκίνησε με την παρουσία της σε έκθεση για το δυστύχημα – «Να μην ξαναζήσουμε νέα Τέμπη»Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο στη Λάρισα η έκθεση φωτογραφίας για τους 57 νεκρούς ης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που διοργανώθηκε από την Ένωση Φωτογράφων.

Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο στη Λάρισα η έκθεση φωτογραφίας για τους 57 νεκρούς ης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που διοργανώθηκε από την Ένωση Φωτογράφων (ΕΦΕ) και φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης των εκδόσεων Πρεβέντη.

Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε και η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ο Σωτήρης Δημητροπουλος, πρόεδρος της ΕΦΕ, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά γραμματέα της ΤΕ Λάρισας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τον Γιάννη Σκόκα πρόεδρο του ΕΚΛ, της Τοπικής Διοίκησης και πλήθος κόσμου.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω τι έζησα», είπε στη σύντομη ομιλία της η γιατρός Ελισάβετ Καρανίκα που ήταν στα Τέμπη με τον Ερυθρό Σταυρό. Της έμεινε στη μνήμη έντονα ένας άνθρωπος που έλεγε «το παιδί μου ψάχνω».

Ο Σωτήρης Δημητρόπουλος μπροστά σε δακρυσμένα μάτια του κόσμου ανέφερε ότι το ταξίδι της έκθεσης θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να αποδοθούν οι ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για να έχουμε ασφαλείς συγκοινωνίες. Αναφέρθηκε στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι στα θύματα θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Μίλησε για τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν και τα συνθήματα που είναι ζωντανά στη μνήμη μας και σημείωσε ότι η ΕΦΕ θέλει να συνεισφέρει για να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να είναι οι ζωές στην πρώτη γραμμή και όχι τα κέρδη.

Η Μαρία Καρυστιανού ευχαρίστησε για την προσπάθεια της ΕΦΕ να αποτυπωθεί το έγκλημα στα Τέμπη και για την προσπάθεια να μην ξαναζήσουμε νέα Τέμπη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Εβελίνα Πρεβέντη, εκ μέρους των εκδόσεων Πρεβέντη, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς.

Η φωτογραφική έκθεση της ΕΦΕ λειτούργησε στην Λάρισα από τις 25 Απριλίου 2024 και την επισκέφθηκε πολύς κόσμος ειδικά μαθητές και διήρκησε μια εβδομάδα περισσότερο από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.