Ντροπή: Υπολογίζουν ως… κατοίκους Φυλακίου Ορεστιάδας τους παράνομους μετανάστες του ΚΥΤ
Την “πληρώνουν” οι τοπικοί επαγγελματίες

Είναι… απ΄τα Άγραφα κι όμως συμβαίνει. Δεν αρκεί που έχτισαν νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, υπολογίζουν κιόλας τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται εκεί, καλά διαβάζετε, ως μόνιμους κατοίκους! Και έτσι λοιπόν με πολύ απλά λόγια, δεν απαλλάσσονται οι τοπικοί επαγγελματίες από το τέλος επιτηδεύματος…

Γι’ αυτό και ο δήμος Ορεστιάδας απέστειλε ήδη επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς και στις υπηρεσίες, ζητώντας ή μάλλον ελπίζοντας να διορθωθεί αυτή η «κακοτεχνία» και ο σαφώς λανθασμένος υπολογισμός, που προφανώς δημιουργούν προβλήματα στους έτσι κι αλλιώς ελάχιστους επαγγελματίες που απέμειναν.

«Επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη για μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας»

Μετά την μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Α. Σταυρίδης με επιστολή -πριν τον ανασχηματισμό- στον Υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, την Υπουργό Εσωτερικών Ν. Κεραμέως και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή και κοινοποιώντας την επιστολή σε όλους τους τοπικούς βουλευτές, ζητά άμεση λύση στις άδικες οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι επαγγελματίες και οι τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής.


Ειδικότερα, με το πλασματικό αποτέλεσμα της απογραφής επιβαρύνονται αδίκως οι επιχειρήσεις με το ελάχιστο ετήσιο (τεκμαρτό) εισόδημα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το οποίο εξάλλου δεν εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικισμούς της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των πεντακοσίων κατοίκων. Και επιπλέον δεν εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις αυτές για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Στην επιστολή του αναφέρει ο αντιδήμαρχος:

«ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

Όπως η ΑΑΔΕ λάβει υπόψη τα στοιχεία του πληθυσμού της κοινότητας Φυλακίου που διαμένει μόνιμα και όχι του φερόμενου μη πραγματικού όπως έχει διαμορφωθεί με την πρόσθεση των μεταναστών που εκείνη την περίοδο διέμεναν προσωρινά τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο ΠΡΟΚΕΚΑ, για την εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων των επιχειρήσεων.

Επειδή είναι απαράδεκτο και μη σύννομο, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε ΚΥΤ και τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού του Φυλακίου.

Να δοθεί άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στην βορειότερη περιοχή της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ανωτέρω».

Πηγή: evros-news.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.