Σπ. Θεοδωρόπουλος: - Να μην διασπαστούμε σε παλιά και νέα τζάκια-Αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίαςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

   Την τιμητική βράβευση Alba Business Unusual Award έλαβε ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής του Ομίλου Bespoke, από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, για τη διαρκή προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν και την κοινωνική του συμβολή.

Αξιζει να σημειωθεί ότι το τιμητικό αυτό βραβείο έχει αποδοθεί στο παρελθόν στους επιφανείς επιχειρηματίες κ.κ. Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Γεώργιο Δαυίδ, Θεόδωρο Βασιλάκη, Θεόδωρο Φέσσα, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαίου 2024 στο χώρο Anassa City Events, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ομιλία του Πρύτανη του ΑLBA Δρ. Αξαρλόγλου και του Προέδρου του ΔΣ του ALBA κ. Αργυρού.

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την επιχειρηματική πορεία του κύριου Θεοδωρόπουλου και ομιλία του στην οποία ξεχώρισαν τα εξής:

"Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου: Αρχές, σεβασμός, μαζί.

Η ύπαρξις και τήρησις των αρχών θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να υπάρχουν αρχές και να τηρούνται πάντα δεν είναι εύκολο. Οι αρχές όμως, δίνουν απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό στην πορεία της ζωής. Όταν κανείς προβληματίζεται και δεν ξέρει τι να κάνει, ποια απόφαση να πάρει, ανατρέχοντας στις αρχές του, είναι σίγουρο ότι θα βρει την απάντηση.

Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο σεβασμός προς τους άλλους κερδίζει και τον σεβασμό των άλλων προς εσένα. Και όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός, όλα γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πιο όμορφα.

Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας, με τους ανθρώπους μας, με τα στελέχη μας κυρίως, πολλαπλασιάζεται η αποτελεσματικότητα μας".

O κύριος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΣΕΒ. "Υπηρέτησα τον ΣΕΒ επί 21 χρόνια. Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά. Γνωρίστηκα και συνεργάστηκα με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους. Διδάχτηκα να λειτουργώ σε περιβάλλον που η σύνθεσις των απόψεων βελτιώνει τα αποτελέσματα. Διδάχτηκα να αφιερώνω χρόνο στο κοινό καλό. Συνειδητοποίησα την αξία της επιχειρηματικότητας για την οικονομία και το καλό του τόπου μου. Ένοιωσα την ομορφιά του συναισθήματος να λειτουργείς για το καλό όλων. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και ένοιωσα στην πλάτη μου την ευθύνη του να διαπραγματεύεσαι μισθολογικά θέματα, στα οποία έπρεπε να συγκεραστούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, για ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος αλλά ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή, γιατί συζητάς για το επίπεδο ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Νέες προκλήσεις εμφανίζονται στη ζωή μας. Η κλιματική αλλαγή η οποία επιδρά σε πολλούς παράγοντες και κυρίως στη γεωργία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις αρκετά συνδεδεμένες με θέματα ενεργειακού κόστους και όχι μόνον, η πράσινη μετάβαση, η τεχνολογική εξέλιξις με κορυφαίο θέμα την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι συχνές διαταράξεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, η έλλειψις εργατικού δυναμικού, η προάσπισις της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, η συνεχής υποχώρησις της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας και πολλά ακόμη τα οποία δεν θα αναφέρω για να μην σας κουράσω.

Παρά την ύπαρξη όμως τόσων προβλημάτων, παραμένω αισιόδοξος για την πορεία των επιχειρήσεων μας, της οικονομίας μας και της χώρας μας. Η αισιοδοξία μου στηρίζεται στην προσαρμοστικότητα του Έλληνα, στην απαράμιλλη ομορφιά της πατρίδας μας αλλά, και στο ένστικτο επιβίωσης που κατάφερε να μας κρατήσει ζωντανούς ανά τους αιώνες.

Απόδειξη του πόσο αισιόδοξος είμαι, είναι το γεγονός ότι στην εφηβική ηλικία των 65 ετών που βρίσκομαι, έκανα καινούργιο ξεκίνημα στον χώρο των τροφίμων που γνωρίζω και αγαπώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά την αξία του μαζί. Μόνον όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Το να διασπαστούμε σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και επιχειρηματίες της υπόλοιπης Ελλάδος, άνδρες και γυναίκες, παλαιά τζάκια και νέες επιχειρήσεις, μόνο κακό θα κάνει στην επιχειρηματικότητα. Η φωνή μας θα είναι δυνατή μόνον αν είμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε η περασμένη δεκαετία που κάποιοι κατάφεραν να μας χωρίσουν, σαν χώρα, σαν Ελλάδα δεν μας ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όραμά μου είναι εφόσον εκλεγώ στην θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, να συνεχίσω να υπηρετώ με τις ίδιες αρχές του σεβασμού και της συναίνεσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία μας".

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.