Μαρία Καρυστιανού:""Μην σιωπήσετε ποτέ""λέει στους μαθητές του Λυκείου που αποβλήθηκαν επειδή τραγούδησαν για το έγκλημα στα Τέμπη
Το 15ο Λύκειο Αθηνών τιμώρησε δύο μαθητές, επειδή αψήφησαν στην εντολή της διεύθυνσης να μην τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Το γεγονός γνωστοποίησε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.

Όπως σημείωσε η κυρία Καρυστιανού σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, οι μαθητές έγραψαν ένα τραγούδι στο οποίο εξέφραζαν την οργή τους, για τους αδικοχαμένους επιβάτες.

«Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας», έγραψε μεταξύ άλλων η κυρία Καρυστιανού.

Ολόκληρη η δημοσίευση της Μαρίας Καρυστιανού:

«Με ένα τραγούδι και ένα μήνυμα μαθητές Λυκείου Αθηνών, ήθελαν να εκφράσουν την λύπη και την απογοήτευσή τους, για τους αδικοχαμένους επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο, στο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή η πρωτοβουλία όμως εξόργισε τη Λυκειάρχη. Φώναζε και έσκισε το μήνυμα, απειλώντας τους νεαρούς μαθητές για την ιδέα, για την πρόθεση, την κίνηση να ομολογήσουν της ψυχής τους την ανάγκη.

Τιμώρησε μάλιστα κάποιους με αποβολή. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μία διεφθαρμένη κοινωνία. Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι απειλές. Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε, σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν. Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους.

Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς, παιδιά!

Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής σας».

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.