Κινητοποίηση αύριο στην Τράπεζα Πειραιώς ενάντια στον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας δύο αυτοαπασχολούμενωνΣε κινητοποίηση για να μην επιτραπεί η έξωση δύο οικογενειών από ακίνητο που αποτελεί την κύρια κατοικία τους, προχωρούν σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης, αύριο στις 11 π.μ. στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς (Εθνικής Αμύνης 5-7). 


«Δύο αδέλφια που κατοικούν στον Δήμο μας και είναι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, το 2006 πήραν ένα στεγαστικό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να χτίσουν δύο κατοικίες για να στεγάσουν τις οικογένειές τους. Το 2018 λόγω οικονομικών δυσκολιών προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του δανείου τους και συμφωνήθηκε να καταβάλουν μηνιαία δόση 300 ευρώ. Ενώ τηρούσαν την ρύθμιση και κατέβαλαν τις μηνιαίες δόσεις, το δάνειό τους μεταβιβάστηκε σε εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Τον Ιούνιο του 2022 πήγαν στο κατάστημα της Πειραιώς που τους εξυπηρετούσε ως τότε για να καταβάλουν την μηνιαία δόση. Όμως υπάλληλος του καταστήματος τους είπε ότι ο λογαριασμός του δανείου έχει κλείσει λόγω της μεταβίβασης στο fund και δεν μπορούν να βάλουν εκεί τα χρήματα. Στην ερώτηση ''πού να κάνουν τις καταβολές´ η απάντηση ήταν να απευθυνθούν στην εταιρεία που διαχωρίζεται την οφειλή. Όμως κάθε προσπάθεια επικοινωνίας ήταν άκαρπη, με αποτέλεσμα να χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση. Στην προσπάθεια να ρυθμίσουν εκ νέου την οφειλή, η οποία έφτασε στο ποσό των 106.000 ευρώ η εταιρεία τους ζητούσε μηνιαία δόση 1.000 ευρώ! Ποσό που ήταν αδύνατο να καταβάλουν. Τελικά η εταιρεία προχώρησε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό του ακινήτου που αποτελεί την κύρια κατοικία των δύο οικογενειών», όπως καταγγέλλουν.

«Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που, παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής-λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την δήθεν προστασία των δανειοληπτών-εργαζομένων.Μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που βγαίνει σε πλειστηριασμό να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής», προσθέτουν. 

Την κινητοποίηση διοργανώνουν ο Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτινων – Γουναρικών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Χαλκηδόνας και το Σωματείο Επαγγελματιών και Εμπόρων Διαβατών και Νέας Μαγνησίας.

Απαιτούν «εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας.

Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού

Να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες

Διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμού

902.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.