Διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό στα Τέμπη
Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου παρείχε διευκρινίσεις μέσω ανακοίνωσης

Επιβεβαίωσαν πως η θέση του αγωγού βρίσκεται παράλληλα με τις γραμμές, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, ενώ σημειώνουν ότι ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας, κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ

«Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Ξεσπά η εισαγγελέας του Α. Πάγου: Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, δεν συμπεριφέρθηκα με κυνισμό σε συγγενείς θυμάτων

Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή.

Ο ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε επίσης, μετά το δυστύχημα, όλες τις απαραίτητες τεχνικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Επιθεώρησης του αγωγού (In Line Inspection – ILI), για να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του αγωγού και να αποκλείσει μη ορατές ζημιές».


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.