Σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης η κρίσιμη ψηφοφορία για την εισδοχή του Κοσσυφοπεδίου ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ευθεία επίθεση στη Μπακογιάννη για την ανιστόριτη και προκλητικά ανεύθυνη εισηγηση της  «Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας»


Την απόφαση για το αν θα ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα λάβει σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση μετά από ψηφοφορία των παρόντων βουλευτών από όλα τα κράτη μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις  27 Μαρτίου παρά την καταψήφιση της Σερβίας και δύο άλλων χωρών, η Επιτροπή Πολιτικής και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την έκθεση της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πρόεδρος των Σέρβων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση αντιτάχθηκε στην έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι η Σερβία θεωρεί το Κόσσοβο «αναπόσπαστο μέρος». «Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά έχουμε ακεραιότητα. Η Σερβία δεν θα είναι μέρος ενός θεσμού που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» τόνισε.

Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη ανέντιμη και υποκρίτρια. «Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας», είπε η Σέρβα βουλευτής απευθυνόμενη στην Ντ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα.

Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «παρά τις σημαντικές ελλείψεις στην εφαρμογή, οι νομικοί κανόνες του Κοσσυφοπεδίου είναι γενικά σύμφωνοι με τα διεθνή πρότυπα». «Το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να θεωρηθεί ως μια λειτουργική, κοινοβουλευτική δημοκρατία με ισχυρές εγγυήσεις για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα», είπε η Μπακογιάννη. «Η επέκταση της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προς το Κοσσυφοπέδιο θα συνέβαλε σημαντικά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι η Ισπανία και η Ρουμανία έχουν ειδοποιήσει επισήμως τους Σέρβους ότι θα καταψηφίσουν.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.