Έρευνα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών


Η έρευνα από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πολύωρη και εξονυχιστική – Είχε προηγηθεί η κατάσχεση των δύο κομπιούτερ του Διευθυντή Εκλογών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διάρρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου και αν υπήρξε πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένου ατόμου στα ηλεκτρονικά αρχεία και στα σημαντικά έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στους σκληρούς δίσκους – σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του διευθυντή – και σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

Χθες το μεσημέρι κατασχέθηκαν τα δύο κομπιούτερ με τους σκληρούς δίσκους και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν περιορίστηκε μόνο στο Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ και στο γραφείο 304 του διευθυντή.

Επεκτάθηκε και στα γραφεία του 1ου ορόφου της οδού Ευαγγελίστριας και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ.

Ο έλεγχος ήταν πολύωρος και εξονυχιστικός από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών και της Ασφάλειας.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου κλήθηκαν εσπευσμένα στο κτίριο της οδού Ευαγγελίστριας ο διευθυντής και άλλα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ προκειμένου να συνδράμουν στην αστυνομική έρευνα και να δώσουν απαντήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα κράτησε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν και αποχώρησαν.

Αν και δεν διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές, εικάζεται ότι η έρευνα της Αστυνομίας επικεντρώθηκε στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Διεύθυνση Εκλογών προκειμένου να εντοπιστούν ηλεκτρονικά ίχνη που θα δείξουν αν υπήρξε πρόσβαση ή όχι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Διευθυντή Εκλογών και αν καταγράφηκε οποιαδήποτε δραστηριότητα στα συγκεκριμένα κομπιούτερ κατά το χρονικό διάστημα που ο Διευθυντής έχει καταγγείλει ότι έγινε η διάρρηξη στο γραφείο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθυντής Εκλογών του ΥΠΕΣ το βράδυ της Παρασκευής κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο ΑΤ Ακροπόλεως για τη διάρρηξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για το αν υπήρξε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου θα μπορούσε κάποιος να αλλοιώσει, να αφαιρέσει ή να αντιγράψει σημαντικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στα δύο κομπιούτερ του γραφείου και σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες στη χώρα και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση χθες το απόγευμα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέροντας ότι την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

ΠΗΓΗ:IN.GR

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.