""Λογοκρίνετε τη βούληση των πολιτών""δήλωσε ο βουλευτής Β.Κόκκαλης την κυβέρνηση για το "" ψήφισμα Καρυστιανού""




Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ των Μάκη Βορίδη και Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού με το οποίο ζητά την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές.

Κατά τη συζήτηση σχετική ερώτησης του Βασίλη Κόκκαλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Μάκη Βορίδη αν η κυβέρνηση σκοπεύει να σεβαστεί την βούληση 1 εκατ. πολιτών, με τον υπουργό Επικρατείας να υποστηρίζει πως τα ζητήματα του Συντάγματος δεν μπορούν να αλλάξουν με πρόταση νόμου πολιτών, και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η λαϊκή πρωτοβουλία να αναθεωρήσει τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

«Ξέρουμε κι εμείς από στρεψοδικία κύριε υπουργέ. Ξεπεράσατε το θέμα του εφαρμοστικού νόμου και λογοκρίνατε αυτό που έχουν υπογράψει οι πολίτες», ανέφερε από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης και κατηγόρησε στον υπουργό Επικρατείας ότι πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.


Ο Μάκης Βορίδης επανήλθε και επιτέθηκε με δριμύτητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογιζοντας της λαϊκισμό, καθώς όπως ανέφερε, όταν ήταν στην κυβέρνηση δεν είχε στις προτάσεις αναθεώρησης ούτε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ούτε την κατάργηση της αρμοδιότητας της Βουλής να ασκεί δίωξη σε υπουργούς.

Αναφερόμενος πάντως στους χειρισμούς των δυο κυβερνήσεων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικώς με την ποινική ευθύνη υπουργών, ο Μάκης Βορίδηςυποστήριξε πως «επί ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκαν δύο προανακριτικές για τον Παπαντωνίου και για την Novartis. Και οι δύο οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και ξέρουμε τι έγινε. Στην περίπτωση της Novartis αθωώθηκαν όλοι. Επί δικής μας θητείας είχαμε δύο προανακριτικές, για Παπαγγελόπουλο και Παππά. Πήγαν στο δικαστήριο και επίσης ξέρουμε τι έγινε. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ωραίος ο λαϊκισμός κύριε Κόκκαλη αλλά πάντα συγκρούεται με τα γεγονότα» σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.