Απαντήσεις από την Μ.Ασημακοπούλου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το πώς βρήκε τα στοιχεία αποδήμων-


Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προσφεύγει, μετά την ερώτηση στην Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Συνεχίζεται η κοροϊδία απ' την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην προσπάθειά της να καταλαγιάσει ο σάλος μετά τον επιλεκτικό «βομβαρδισμό» αποδήμων με email ενόψει των Ευρωεκλογών.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με τις δεκάδες καταγγελίες Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό για διαρροή των προσωπικών τους διεθύνσεων email στο επιτελείο της ευρωβουλευτή της Ν.Δ. η ίδια υποστήριξε πως δεν περιήλθε στα χέρια της η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι γράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, παραδεχόμενη ότι αυτό θα ήταν μια έκνομη ενέργεια.

Ανέφερε δε ακολούθως πως ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου. Αλήθεια είναι αυτό, μόνο που οι εκλογικοί κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν διευθύνσεις email. Άρα παραμένει το ερώτημα πώς απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τόσων ψηφοφόρων η κ. Ασημακοπούλου, πέραν των ονομάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ωστόσο στοιχεία επικοινωνίας με τους απόδημους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

«Αυτό που έκανα εγώ είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε  ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Για το θέμα μίλησε σήμερα και στο Mega, όπου επίσης υποστήριξε πως στοιχεία έχουν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

«Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός, όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», υποστήριξε, παρότι επωνύμως πολλοί χρήστες στα social media υπογραμμίζουν πως έλαβαν email χωρίς να έχουν δώσει ουδέποτε τα στοιχεία τους.

Η ευρωβουλευτής επέμεινε λέγοντας:  «Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει «Εγγραφή». Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ».

Υποστήριξε μάλιστα πως αυτές τις ημέρες υφίσταται «ένα απίστευτο bullying» και επέμεινε: «Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως».

Σε Βουλή και Κομισιόν το ζήτημα

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προανήγγειλε ότι προτίθεται να κάνει το ίδιο.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ με νεότερη ανάρτησή του το βράδυ του Σαββάτου γνωστοποίησε ότι προσφεύγει άμεσα και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως προβλέπει ο σχετικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.