Μετά την παρέμβαση Τσίπρα Τετραπλές εκλογές για οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο


Μετά την παρέμβαση Τσίπρα Τετραπλές εκλογές για οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο 

Το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο πρόεδρος του,  Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 4ο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Παράλληλα, ανακοίνωσε τετραπλές εκλογές λέγοντας ότι μαζί με την ανάδειξη προέδρου θα γίνουν επίσης εκλογές για τις νομαρχιακές, την κεντρική επιτροπή και τις οργανώσεις μελών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. «Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο» είπε ο κ. Κασσελάκης, από το βήμα του, περιγράφοντας ένα πρώτο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος όμως μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι διαδικασίες για Τοπικές και Νομαρχιακές, σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να διεξαχθούν 15 μέρες μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Παράλληλα, τα αρμόδια στελέχη του κόμματος συζητούν τις εναλλακτικές επιλογές για την εξέλιξη του ίδιου του συνεδρίου, μιας και πρόκειται για μία καταστατικά πρωτοφανή κατάσταση.

Συζητούνται τα εξής σενάρια: Το πρώτο σενάριο αφορά στη συνέχιση του συνεδρίου και ολοκλήρωση του. Το δεύτερο σενάριο είναι να αποφασίσει το συνέδριο για ορισμό τακτικού συνεδρίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό, αν ολοκληρωθεί το συνέδριο και δεν έχει οριστεί νέο τακτικό συνέδριο, τότε ορίζεται Κ.Ε εντός 15 ημερών για να προκηρύξει εκ νέου τακτικό συνέδριο.

Πρόκειται για κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ή για τεκτονικές αλλαγές στην Κεντροαριστερά;

Πρόκειται για πραγματική κρίση στο κόμμα της πάλαι ποτέ κυβερνώσας Αριστεράς ή για ακόμη ένα εγχείρημα με προοπτική συγκρότησης ενός νέου κόμματος στην Κεντροαριστερά όπου επικεφαλής φιλοδοξεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί αυτή την στιγμή εν θερμώ. Ωστόσο αξίζει προσοχής το γεγονός ότι από τη στιγμή της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αλληλουχία ενεργειών και δραστηριοτήτων η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στην πολιτική απαξίωση του χώρου που τα τελευταία δέκα χρόνια φιλοδοξούσε να εκπροσωπεί η Κουμουνδούρου.

«Υπάκουσε» στις προτροπές του Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης – Προσφεύγει στη βάση

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε «το γάντι», που του πέταξαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του κατά την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.