Διαδικτυακά οι εξετάσεις στα υπό κατάληψη τμήματα του ΑΠΘ


Το μέτρο δεν είναι οριζόντιο, καθώς υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν κατάληψη, σε άλλα τμήματα οι καταλήψεις διήρκεσαν λίγες μέρες και δεν επηρέασαν το πρόγραμμά τους

Την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διεξαγωγή των εξετάσεων χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών στα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης (31/1) η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η πολύωρη συνεδρίαση του οργάνου έληξε με την πλειοψηφία 31 μελών της να τοποθετούνται υπέρ της διεξαγωγής των εξετάσεων με ηλεκτρονικά μέσα, και με 18 μέλη της κατά.

Το μέτρο δεν είναι οριζόντιο, καθώς υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν κατάληψη και η εξεταστική διεξάγεται δια ζώσης, είτε άλλα όπου οι καταλήψεις διήρκεσαν λίγες μέρες και δεν επηρέασαν το πρόγραμμά τους.

«Νωρίτερα, πριν τη συνεδρίαση στο ΑΠΘ, η έναρξη των εξ αποστάσεως εξετάσεων, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου», αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, οι φοιτητικές παρατάξεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοποπικών πανεπιστημίων διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη (1/2) συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αυτή τη στιγμή, 23 από τα 41 τμήματα του ΑΠΘ, καθώς και το ΠΑΜΑΚ τελούν υπό κατάληψη, ενώ άλλα τμήματα βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων φοιτητικών συνελεύσεων.

Στη Νομική του ΑΠΘ, όπου η κατάληψη έληξε το βράδυ της Δευτέρας, οι εξετάσεις των φοιτητών ξεκίνησαν από την Τετάρτη δια ζώσης.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.