Παίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια “ζαριά” - Κρίσιμη μάχη για την ηγεσία και το μέλλον του κόμματος

“Εχασαν το κόμμα στα χαρτιά – από κακούς χειρισμούς- και τώρα προσπαθούν να το πάρουν πίσω στα.. ζάρια”. Στη φράση αυτή πρώην κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται η ουσία της εν εξελίξει εσωτερικής διαμάχης, η οποία μπορεί να βυθίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ακόμη βαθύτερη κρίση, ή να αποτελέσει αφετηρία ανασυγκρότησης και ενότητας σε νέες βάσεις.

Ολα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα  της προεδρικής κάλπης που ξαναστήνεται, για να αναβαπτισθεί στην ψήφο των μελών ο Στέφανος Κασσελάκης, ή να σταλεί πίσω στα... “αποδυτήρια” μετά πολλών επαίνων και τη θέση του να πάρει ένας μάλλον μεταβατικός πρόεδρος.

Προς το παρόν τίποτε δεν είναι βέβαιο όσον αφορά τις περαιτέρω εξελίξεις. Ούτε κάν αν θα γίνουν τελικά και πότε οι προεδρικές εκλογές, ούτε ποιός ή ποιοί θα είναι οι αντίπαλοι του Κασσελάκη στη διεκδίκηση της προεδρίας.

 Το τέλος ή μια νέα αρχή

Η εσωκομματική αντιπολίτευση – όλοι όσοι δεν θέλουν τον Κασσελάκη για διάφορους λόγους, μαζί κι εκείνοι που του “τράβηξαν το χαλί” την τελευταία στιγμή, προσπαθούν να βρουν έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής, ικανό να κερδίσει την ψήφο της πλειοψηφίας των μελών.

Διότι, ενδεχόμενη ήττα ενός κοινού υποψηφίου θα σηματοδοτήσει το τέλος του τωρινού ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδυση ενός διαφορετικού πολιτικού σχηματισμού “στα μέτρα” του Στέφανου Κασσελάκη, που δεν θα έχει χώρο για πολλά από τα σημερινά στελέχη του κόμματος.

 Τα τελευταίια δύο 24ωρα διεξάγονται πυρετώδεις συζητήσεις στο παρασκήνιο και οι ζυμώσεις συνεχίζονται, με στόχο αφ' ενός να υπάρξει συμφωνία για έναν κοινό υποψήφιο και αφ' ετέρου να προσεγγισθούν χαμηλότερα στελέχη του κομματικού μηχανισμού και η κομματική βάση, η οποία υπάρχει φόβος να επιφυλάσσει “εκπλήξεις” στην παλιά ηγετική ομάδα.

 Η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

 Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου. Η πιο ενδιαφέρουσα ημέρα είναι η σημερινή, καθώς στο βήμα θα ανέβουν πολλά κορυφαία στελέχη, που θα τοποθετηθούν αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος και τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εκφράζοντας ενδεχομένως και τις προθέσεις τους όσον αφορά την προεδρική εκλογή.

Αργά το απόγευμα θα ανέβει στο βήμα και η Όλγα Γεροβασίλη, την οποία συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν ως το επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει το ρόλο του κοινού υποψηφίου για την προεδρία, αναμετρούμενη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οκτώ στελέχη της αποκαλούμενης «παλιάς προεδρικής φρουράς», στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα (Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης) συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, αναζητώντας το πρόσωπο που θα σταθεί απέναντι στον Στ. Κασσελάκη. Κατέληξαν στην Ολγα Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται ότι μετά από πολλές αντιρρήσεις θα αποδεχθεί την πρόταση

Χθες η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα τηρήσει αποστάσεις και δεν θα την στηρίξει ανοιχτά με επίσημη δήλωση.

 Υπέρ της υποψηφιότητας Γεροβασίλη έσπευσαν να τοποθετηθούν πολλά κορυφαία στελέχη, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Διονύσης Καλαματιανός και η βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κασσελάκης: Θα μείνω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος

 Απο την άλλη πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται έτοιμος να δώσε τη μάχη και αποφασισμένος να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από την έκβαση της.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει με έμφαση ότι ήρθε για να μείνει στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να με κάνει να αποχωρήσω, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος»

Δηλώνοντας ότι στοχεύει να οδηγήσει το κόμμα στις εθνικές εκλογές και να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, σχολιάζει σκωπτικά: «Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος».


Πηγή: sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.