Microsoft: Ξεκλείδωσε η mega επένδυση του 1 δισ στα data center - Ξεκινούν οι εργασίες!!

 


 Σε φάση υλοποίησης περνά η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ για τα τρία συμπλέγματα data center που θα κατασκευαστούν στα επιχειρηματικά πάρκα Σπάτων και Κορωπίου, καθώς υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο της τεχνολογίας στη χώρα μας, η οποία μπαίνει πλέον σε ράγες υλοποίησης.

Το ΠΔ έχει ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και σύμφωνα με ασφάλείς πληροφορίες της «Η», το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά άμεσα στην έκδοση άδειας πρόδρομων εργασιών για το πρώτο από τα τρία data center στα Σπάτα.

Καθώς η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευαστική εταιρεία - ανάδοχο που θα αναλάβει την κατασκευή του μεγάλου έργου «τρέχει», πληροφορίες θέλουν η κατασκευή του πρώτου από τα τρία data centers στα Σπάτα να ξεκινά εντός Φεβρουαρίου, το αργότερο εντός Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση τον Φεβρουάριο θα προκύψει ανάδοχος του μεγάλου έργου.
Η έκταση και οι χρήσεις γης

Συνολικά, το σύμπλεγμα των τριών data center θα καταλαμβάνει έκταση 84.537,41 τ.μ. στο επιχειρηματικό Πάρκο «Πέτρα Γιαλού - Βούλια - Προκαλήσι» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ με το ΠΔ με το οποίο εγκρίνεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Όπως αναφέρει το ΠΔ, το επενδυτικό σχέδιο θα αναπτυχθεί σε δυο οικοδομικά τετράγωνα επιφάνειας 69.538,91 τ.μ. και 14.998,50 τ.μ.

Στο πρώτο οικόπεδο (69.538,91 τ.μ.) επιτρέπονται οι κάτωθι χρήσεις γης:

    Κέντρα Δεδομένων και τεχνολογικής υποστήριξης επιχειρήσεων και λοιπές συνοδευτικές δραστηριότητες (Data Centers)
    Γραφεία
    Εστιατόρια
    Αναψυκτήρια
    Χώροι συνάθροισης κοινού
    Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις
    Κτίρια εκπαίδευσης
    Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας
    Κτίρια, γήπεδα στάθμευσης

Επίσης ορίζεται για το ίδιο οικόπεδο:

    Ποσοστό κάλυψης: 30%
    Συντελεστής Δόμησης: 0,30
    Μέγιστος αριθμός ορόφων: 2
    Μέγιστο ύψος κτιρίων: 14,00μ.
     Μέγιστος συντελεστής κατ’ όγκον εκμετάλλευσης: 5,00

Ανοίγει ο δρόμος για τις μπουλντόζες

Με την υπογραφή του ΠΔ και της άδειας των πρόδρομων εργασιών, ανοίγει ο δρόμος υλοποίησης της επένδυσης που φτάνει στο 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου βάσει του υποβληθέντος επενδυτικού φακέλου, ανέρχεται σε 976,168 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και αφορά δαπάνες:

    αγοράς των οικοπέδων,
    ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και
    αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού ποσού 746,549 εκατ. ευρώ και
    λειτουργικές δαπάνες για 8 έτη ποσού 229,62 εκατ. ευρώ (δαπάνες μισθοδοσίας, δαπάνες διαχείρισης εγκαταστάσεων, συντήρησης κοκ)

Με την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης η Ελλάδα καθίσταται περιφερειακός πόλος στις υποδομές της cloud τεχνολογίας.

Το πρώτο data center της Microsoft θα είναι δυναμικότητας 19,2 MW και θα αναπτυχθεί σε τμήμα 22,3 στρεμμάτων εκ της συνολικής έκτασης 85 στρεμμάτων που αποτελείται από δύο οικόπεδα στο επιχειρηματικό πάρκο Σπάτων. Θα αναπτύσσεται σε τρία κτίρια δύο ορόφων που θα συνδέονται μεταξύ τους, διαθέτοντας συνολικό εμβαδόν δόμησης 14,1 χιλ. τετραγωνικών μέτρων. Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία 71 θέσεων στάθμευσης και η φύτευση περίπου του 70% της ακάλυπτης επιφάνειας.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.