Η Τουρκία «περνάει» τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ για να πάρει F-16 και το τηλεφώνημα Μπλίνκεν στον Κ.Μητσοτάκη


Η Τουρκία «περνάει» τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ για να πάρει F-16 και το τηλεφώνημα Μπλίνκεν στον Κ.Μητσοτάκη

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έγκριση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα μάλιστα με το CNN Turk, αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, 23 Ιανουαρίου.

Το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία εγκρίθηκε στις 26 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας από τις 16 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να τεθεί σε ψηφοφορία.

Μετά την έγκρισή του από την Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης, το πρωτόκολλο πρέπει να λάβει και την τελική υπογραφή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τηλεφώνημα Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη

Χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη και προφανώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις με τη Σουηδία το ΝΑΤΟ και την Τουρκία. Ο Ερντογάν αφού κατόρθωσε να αποσυνδέσει τελείως το θέμα των F-16 που θέλει από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, θα κάνει το αναμενόμενο και θα πάρει αυτό που ζητούσε.
Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνησ που έχει δώσει ακόμη και όσα δεν είχαν ζητηθεί μετά επιτάσεως τι ακριβώς θα πάρει. Τι θα κερδίσει η χώρα δηλαδή. Να υπενθυμίσουμε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν θα γίνει ,γιατί έχει γρίπη 

Militaire News.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.