«Παραιτήσεις λόγω εμπαιγμού κι όχι λόγω αποστολής»! Απάντηση στρατιωτικών σε «παπαγάλους»



«Παραιτήσεις λόγω εμπαιγμού κι όχι λόγω αποστολής»! Απάντηση στρατιωτικών σε «παπαγάλους»

Με μια ανακοίνωση που αποστομώνει όλους όσους  έχουν ξεχυθεί τις τελευταίες μέρες χύνοντας τη χολή τους κατά των στρατιωτικών, η ΠΟΕΣ και οι συνδικαλιστές του ΠΝ υπενθυμίζουν το αυτονόητο: ότι οι στρατιωτικοί του ΠΝ δεν παραιτούνται επειδή διατάχθηκαν να πάνε σε μια αποστολή στο εξωτερικό, αλλά επειδή δεν αντέχουν άλλο εμπαιγμό.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ηγεσία δεν γνωρίζει; Μόνο στο militaire έχουν δημοσιοποιηθεί σειρά συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ για το θέμα. Έχουν γίνει τόσα έγγραφα αλλά και ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο ΥΦΕΘΑ είχε απαντήσει στον Ευάγγελο Αποστολάκη «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», επικαλούμενος «στατιστικά ΓΕΕΘΑ» που ακόμα περιμένουμε και για να είμαστε ειλικρινείς, η ύπαρξή τους αμφισβητείται. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που διερευνούσε το όφελος των παραιτήσεων στο ΠΝ: πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το πόρισμα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι στρατιωτικοί μάλλον δεν άντεξαν άλλη «μέριμνα», από την οποίαν το 2023 ως προεκλογικό έτος παραφούσκωσε. Μόνο που δεν φούσκωσαν οι τσέπες των στελεχών και μαζί ξεφούσκωσαν και οι ελπίδες τους για κάτι καλύτερο, αφού οι ΕΔ και ειδικά το ΠΝ είναι ξεκάθαρα εκτός σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η ανακοίνωση φέρνει στο προσκήνιο ένα σοβαρό θέμα που δείχνει να έχει ξεχαστεί: το πολύ θερμό καλοκαίρι της ελληνοτουρκικής κρίσης του 2020 δεν ακολούθησε καμία αύξηση των παραιτήσεων. Το αντίθετο μάλιστα, η χρονιά που ακολούθησε είχε σχετικά μικρό αριθμό (76). Το 2023 οι παραιτήσεις ήταν 179 (τουλάχιστον), και προστέθηκαν στις 110 του 2022. Υπενθυμίζουμε ότι το 50% των παραιτήσεων της δεκαετίας σημειώθηκαν κατά την τετραετία Φλώρου, την οποίαν το προσωπικό δείχνει να αξιολογεί πολύ δυσμενέστερα από τον ίδιο.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όλοι μας γνωρίζουμε τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΠΝ και γενικότερα των ΕΔ. Το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί δεν αντέχουν άλλο και αποφασίζουν να καταφύγουν στο μόνο μέσο που τους έχει αφήσει η Πολιτεία, δηλαδή την παραίτηση, δείχνει πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σαπίλα του «προηγούμενου καθεστώτος». Τόσο ο ΥΕΘΑ, όσο και ο νέος Α/ΓΕΝ θα έχουν σίγουρα πολλή δουλειά να κάνουν για να αλλάξουν την κατάσταση. Οι στρατιωτικοί, όπως δεν φοβούνται κανένα ταξίδι και κανέναν αντίπαλο, προφανώς δεν φοβούνται ούτε τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα.
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.