Στο ΦΕΚ απόφαση για έκτακτες ενισχύσεις σε φυτική και ζωική παραγωγή, ποιους αφορά

φαση για έκτακτες ενισχύσεις σε φυτική και ζωική παραγωγή, ποιους αφορά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς και κτηνοτροφικούς τομείς που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς και κτηνοτροφικούς τομείς που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

ΟΙ δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης της παρούσας απόφασης θα πρέπει να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2023 και δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), να έχουν υποβάλει:

α) στοιχεία για τον αριθμό των χοίρων για τα έτη 2021 ή 2022 στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που τηρείται στη Γενική Διεύθυνση της Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σύμφωνα με την υπ’ αρ. 297286/2005 (Β’ 1170) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

β) στοιχεία για τον αριθμό και την παραγωγική κατεύθυνση των πτηνών που διαθέτουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εμπορικών Εκμεταλλεύσεων Πουλερικών, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1824/332840/24-11-2021 (Β’ 5718) απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως την 23η-01-2024

γ) δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ και ή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, πρέπει να είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και να διατηρούν κατεχόμενες κυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, όπως προβλέπεται στην υπ’ αρ. 140/106513/16-4-2021 (Β’ 1560) απόφαση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι μελισσοκόμοι θα εισπράξουν ενίσχυση 15 ευρώ ανά κυψέλη. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι, πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 30 Ιανουαρίου 2024.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού.

agrotypos.gr


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.