Νέες σκέψεις Μητσοτάκη για επαναφορά του νομοσχεδίου για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!





Η αιφνίδια… απόβαση φοιτητών και μαθητών επί της Ηρώδου Αττικού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αναζωπυρώνει τον διακαή πόθο του πρωθυπουργού να λειτουργήσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία την οποία θέσπισε και συγκρότησε η πρώτη κυβέρνηση του αλλά ουδέποτε λειτούργησε ένεκα των αντιδράσεων που θα εκδηλώνονταν κατα την προεκλογική περίοδο.
Ο νόμος για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αρχές Ιουνίου 2021 προκηρύχθηκαν οι πρώτες 400 θέσεις άοπλων ειδικών φρουρών για στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τέλη του 2022 επι υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 1.060 ατόμων για την στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ωστόσο το σχέδιο υλοποίησης ανεστάλη κατα την προεκλογική περίοδο υπό τον φόβο εξεγέρσεων στα πανεπιστήμια.

Την υποχώρηση αυτή φέρει βαρέως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ουδέποτε παραδέχτηκε δημοσίως ότι ναυάγησε το σχέδιο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πλέον το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αναμένεται να επανέλθει με πιο αποφασιστικό τρόπο από την πλευρά της κυβέρνησης αψηφώντας τις όποιες αντιδράσεις, ίσως και να τις επιδιώκει για την συσπείρωση του συντηρητικού ακροατηρίου ενόψει ευρωεκλογών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.