ΗΠΑ: Οι τράπεζες κλείνουν χιλιάδες υποκαταστήματα και οι λιανοπωλητές κλείνουν χιλιάδες καταστήματα

 


 Εάν η οικονομία των ΗΠΑ είναι πραγματικά σε «καλή κατάσταση», τότε γιατί τόσες πολλές εξέχουσες επιχειρήσεις σπεύδουν να κλείσουν οριστικά υποκαταστήματα που κάποτε ήταν κερδοφόρα; Όπως θα δείτε παρακάτω, οι τράπεζες των ΗΠΑ κλείνουν χιλιάδες υποκαταστήματα και οι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ κλείνουν χιλιάδες καταστήματα. Εάν μια νέα χρυσή εποχή ευημερίας είναι νεκρή, αυτό δενθα είχε κανένα απολύτως νόημα. Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται πραγματικά στο τρέχον οικονομικό μας περιβάλλον και οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη χειρότερες το 2024.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ έκλεισαν 2.118 καταστήματα από τον Ιανουάριο έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.

Η Bank of America έκλεισε ή σχεδιάζει να κλείσει σχεδόν δύο δωδεκάδες υποκαταστήματα ή ΑΤΜ της Bay Area, σύμφωνα με πρόσφατες καταθέσεις.

Οι τράπεζες υποχρεούνται νομικά να αναφέρουν το κλείσιμο στο Γραφείο του Ελεγκτή του νομίσματος τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από το προγραμματισμένο κλείσιμό τους, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν εάν θα επηρεαστούν.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι τράπεζες μειώνουν το κόστος είναι με την απόλυση εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη Zero Hedge, είκοσι από τις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν συνδυαστεί για να εξαλείψουν 61.905 θέσεις εργασίας μέχρι στιγμής φέτος:

Μια νέα αναφορά των Financial Times δείχνει ότι είκοσι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έκοψαν 61.905 θέσεις εργασίας το 2023, μια κίνηση για την προστασία των περιθωρίων κέρδους σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων εν μέσω πτώσης στις συναλλαγές και στις πωλήσεις μετοχών και χρεών. Αυτό σε σύγκριση με τις 140.000 χαμένες κατά τη διάρκεια του GFC του 2007-08.

«Δεν υπάρχει σταθερότητα, καμία επένδυση, καμία ανάπτυξη στις περισσότερες τράπεζες – και είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Lee Thacker, ιδιοκτήτης της εταιρείας κυνηγιού κεφαλαίων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Silvermine Partners.

Η FT σημείωσε ότι τα στοιχεία εταιρικής γνωστοποίησης και η ανεξάρτητη αναφορά της δεν περιελάμβαναν μικρότερες περικοπές περιφερειακών τραπεζών, υποδεικνύοντας πως η συνολική απώλεια θέσεων εργασίας θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι τράπεζες δεν είναι καλά.

Στην πραγματικότητα, αναμένω από τις μεγάλες τράπεζες να γίνουν πολλά πρωτοσέλιδα το 2024.

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται για τη βιομηχανία λιανικής.

Το CNN λέει ότι η Nike είναι «ένας καμπανάκι για την παγκόσμια οικονομία», και επομένως το γεγονός πως η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το κόστος κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι καθόλου καλό σημάδι:

Η Nike, ένας κώδωνας της παγκόσμιας οικονομίας, ήχησε ένα προειδοποιητικό σημάδι την Πέμπτη, καθώς ο γίγαντας των sneaker βλέπει τους καταναλωτές να γίνονται πιο προσεκτικοί.

Η Nike μείωσε τις προοπτικές εσόδων της για το έτος και ανακοίνωσε περικοπές κόστους εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι οι καταναλωτές επιβραδύνουν τις δαπάνες τους σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία είπε πως αναζητά έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση κόστους τα επόμενα τρία χρόνια, η οποία περιλαμβάνει την απόλυση εργαζομένων.

Αλλά τουλάχιστον η Nike εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το 2023 ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι λιανοπωλητές των ΗΠΑ έκλεισαν χιλιάδες καταστήματα και ορισμένες γνωστές αλυσίδες έπρεπε να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης:

Είκοσι μεγάλοι λιανοπωλητές έκλεισαν 2.847 καταστήματά τους το 2023, σύμφωνα με το Business Insider – καθώς όλο και περισσότεροι αγοραστές αγοράζουν τα προϊόντα τους online

Το ζήτημα έχει επιδεινωθεί από τις ανεξέλεγκτες κρούσεις εγκληματικότητας που ανάγκασαν πολλές εταιρείες να κλειδώσουν τα προϊόντα τους. Νωρίτερα φέτος, μόνο η Target είπε ότι έχανε έως και 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως λόγω κλοπής.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι λιανοπωλητές δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν. Η Bed Bath & Beyond, η Rite Aid και η Party City είναι μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων που κήρυξαν πτώχευση τους τελευταίους 12 μήνες.

Μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτοί οι έμποροι λιανικής ζημιώνονται λόγω της ανάπτυξης της βιομηχανίας λιανικής στο διαδίκτυο.

Αλλά και οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές δεν πάνε καλύτερα. Για παράδειγμα, η Zulily μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει οριστικά:

Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής Zulily κλείνει τη λειτουργία του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στον ιστότοπό της πως έλαβε τη «δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση να διεξαγάγει μια τακτική εκκαθάριση της επιχείρησης».

Η Zulily είπε ότι «θα προσπαθήσει να συνεχίσει να παρέχει σε όλους την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου» και θα προσπαθήσει να εκπληρώσει όλες τις εκκρεμείς παραγγελίες και να διασφαλίσει ότι οι παραγγελίες που δεν μπορούσαν να εκπληρωθούν θα ακυρωθούν και θα επιστραφούν τα χρήματα.

Φυσικά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι πρόκειται απλώς για μεμονωμένα περιστατικά και ότι η συνολική οικονομία πηγαίνει μια χαρά.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους προσπαθούν να κλίνουν τις οικονομικές ειδήσεις προς μια τόσο θετική κατεύθυνση είναι επειδή οι περισσότεροι από αυτούς είναι Δημοκρατικοί:

Μια νέα μελέτη από το Newhouse School of Public Communications του Πανεπιστημίου Syracuse διαπίστωσε ότι μόλις το 3,4% των Αμερικανών δημοσιογράφων είναι Ρεπουμπλικάνοι.

Η μελέτη βασίζεται «σε μια διαδικτυακή έρευνα με 1.600 Αμερικανούς δημοσιογράφους που διεξήχθη στις αρχές του 2022» και είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά μελετών που χρονολογούνται από το 1971 που μετρούν τη θερμοκρασία της κομματικής ευαισθησίας, της ικανοποίησης από την εργασία και των επαγγελματικών στάσεων του τέταρτου πολιτεύματος.

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη επανάληψη της μελέτης πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, το 35,5% των ερωτηθέντων είπε πως ήταν Δημοκρατικοί, το 25,7% είπε ότι ήταν Ρεπουμπλικάνοι και το 32,5% είπε πως ήταν Ανεξάρτητοι.

Δεδομένου ότι ένας Δημοκρατικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Λευκό Οίκο, θέλουν να αισθάνεστε καλά για την οικονομία, ώστε να ψηφίσετε Δημοκρατικούς το 2024.

Αλλά όλοι μπορούν να δουν πως η οικονομία καταρρέει στις ραφές γύρω μας, και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν καλή αίσθηση για το τι έρχεται κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι οικονομικές τάσεις που είδαμε το 2023 θα επιταχυνθούν σημαντικά το 2024.

Περιττό να πούμε πως αυτό δεν θα είναι καθόλου καλά νέα.

 freepen.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.