Όποιος θέλει δηλώνει ότι θέλει στο ΟΣΔΕ, τι καταγγέλλει ο Δημήτρης Καπούνης




Όποιος θέλει δηλώνει ότι θέλει στο ΟΣΔΕ, τι καταγγέλλει ο Δημήτρης Καπούνης

Κανονικό πάρτι κάνουν επιτήδειοι που συνεχίζουν να δηλώνουν στρέμματα σαν βοσκοτόπια και να εισπράττουν αγροτικές επιδοτήσεις παράνομα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. 

Κανονικό πάρτι κάνουν επιτήδειοι που συνεχίζουν να δηλώνουν στρέμματα σαν βοσκοτόπια και να εισπράττουν αγροτικές επιδοτήσεις παράνομα, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Σε συνέχεια επισημάνσεων που είχε κάνει στο παρελθόν στα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες, ανέφερε εκ νέου πως, δυστυχώς, άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δηλώνουν ψευδώς ότι διαθέτουν αγροτικά στρέμματα στη Νάξο, με σκοπό να λαμβάνουν επιδοτήσεις στερώντας έτσι χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Καπούνης, «στη Νάξο δηλώνονται στρέμματα στο ΟΣΔΕ από την υπόλοιπη Ελλάδα για να εισπράξουν ενισχύσεις και την ίδια στιγμή αφαιρούν αυτά τα χρήματα από τους πραγματικούς αγρότες του νησιού. Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι ότι αν οι πραγματικοί αγρότες της Νάξου δήλωναν στο ΟΣΔΕ αυτά τα στρέμματα λόγω επικάλυψης θα τους έβγαζε κόκκινο το σύστημα και θα ήταν μη επιλέξιμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία που δίνονται από τους επιτήδειους, με αποτέλεσμα να χρηματοδοτούνται με επιδοτήσεις ως αγρότες της Νάξου. Μπαίνει κανείς στο Ε9 και δηλώνει κάποιες εκτάσεις βοσκοτοπικές ή αρόσιμες και στο τέλος του χρόνου, τις αφαιρεί».

Προκειμένου να επιβεβαιώσει την παραπάνω απάτη αλλά και να εμποδίσει τους «επιτήδειους» από το να προβούν για άλλη μία φορά σε αυτήν την κίνηση, έκανε στις 3 Οκτωβρίου την σχετική αίτηση μέσα από το ΚΥΔ, δήλωσε 7.661 στρέμματα και δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδε με έκπληξη να μπαίνει στον λογαριασμό του το ποσό των 16.661 ευρώ.

«Έκανα μια προσπάθεια για να εμποδίσω του επιτήδειους να κάνουν για μια ακόμη φορά ότι έκαναν το 2021 και το 2020. Δήλωναν ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα χωράφια και εισέπραξαν αγροτικές ενισχύσεις. Αν μαζί με τα βοσκοτόπια δήλωνα και 100 αιγοπρόβατα τότε η ενίσχυση θα έφτανε έως και 130 χιλιάδες ευρώ. 

Εάν, αυτή τη στιγμή, αποσύρω την αίτηση, θα πληρωθούν πάλι εκείνοι που είχαν δηλώσει τα ίδια στρέμματα που δήλωσα και εγώ. Εμείς επιστρέψαμε τα χρήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αποσύραμε τα μέτρα από την αίτηση αλλά την αφήσαμε να υπάρχει, ούτως ώστε να μην μπορέσουν να κάνουν πάλι αίτηση τα 52 ΑΦΜ».

Τελικά με τόσους δικαιούχους που δεν είναι αγρότες είναι λογικό οι πραγματικοί αγρότες να βλέπουν μειωμένες ενισχύσεις. Το ΟΣΔΕ μπάζει από παντού και θα πρέπει να ασχοληθούν με το πρόβλημα οι εισαγγελείς της ΕΕ. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει και ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας, αλλά στην συνέχεια «αποκεφαλίστηκε» από τον τότε υπουργό. Οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και από την ΑΑΔΕ (διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα). Αν δεν κάνει μια σοβαρή έρευνα η δικαιοσύνη στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί με όσα λέμε εδώ και χρόνια για τα προβλήματα στο ΟΣΔΕ.

Παϊσιάδης Σταύρος

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.