Η NASA θα προσεδαφιστεί σε έναν κόσμο 1.300.000.000 χλμ μακριά από τη Γη, με το Dragonfly





Η NASA θα προσεδαφιστεί σε έναν κόσμο 1.300.000.000 χλμ μακριά από τη Γη, με το Dragonfly

Η αποστολή Dragonfly της NASA, που κάποτε αποτελούσε αντικείμενο επιστημονικής φαντασίας, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, καθώς η διαστημική υπηρεσία δίνει το πράσινο φως για την τελική κατασκευή της.

Το σκάφος σε μέγεθος αυτοκινήτου, εξοπλισμένο με οκτώ περιστρεφόμενους ρότορες, πρόκειται να εξερευνήσει τον Τιτάνα, το ενδιαφέρον φεγγάρι του Κρόνου που καλύπτεται από ωκεανούς και αμμόλοφους γεμάτους μεθάνιο.

Σε αντίθεση με τη Γη, οι λίμνες και οι θάλασσες του Τιτάνα είναι γεμάτες μεθάνιο και οι αμμόλοφοι του είναι πλούσιοι σε οργανικά συστατικά ζωτικής σημασίας για τη ζωή.

Το Dragonfly, που περιγράφεται ως ένα “διπλό τετρακόπτερο”, θα ξεκινήσει μια αποστολή που θα διαρκέσει σχεδόν τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της αποστολές θα απογειώνεται και προσγειώνεται σε πολλές τοποθεσίες για να διερευνήσει τις “προβιοτικές” συνθήκες που μπορεί να έχουν ευνοήσει τη ζωή στο ηλιακό μας σύστημα.

Η Elizabeth “Zibi” Turtle, η επικεφαλής ερευνήτρια της αποστολής, τόνισε τη μοναδική χημεία του Τιτάνα, που τον καθιστά τη μοναδική τοποθεσία στο ηλιακό σύστημα με τέτοια χαρακτηριστικά.

Το διαστημικό σκάφος, που έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση το 2028, θα αντέξει ψυχρές θερμοκρασίες -290 Φαρενάιτ στην περιοχή του ισημερινού του Τιτάνα, όπου θα περιηγηθεί σε εκτεταμένους αμμόλοφους.

Στόχος της αποστολής Dragonfly είναι να διαλευκάνει τα μυστήρια του περιβάλλοντος του Τιτάνα και να αξιολογήσει την πιθανή κατοικησιμότητά του και τα πιθανά σημάδια ζωής.

Ο πυρηνικός σχεδιασμός του Dragonfly βασίζεται σε δοκιμασμένες τεχνολογίες, με κάμερες που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ρόβερ στον Άρη και ένα “Φασματόμετρο ακτίνων γάμμα και νετρονίων” που έχει χρησιμοποιηθεί σε αποστολές σε διάφορα ουράνια σώματα.

Η ικανότητα του σκάφους να πλοηγείται στην πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα υποβοηθείται από τη χαμηλή βαρύτητα και τον πυκνό αέρα του φεγγαριού, επιτρέποντας την αυτόνομη πτήση.

Η αποστολή των 850 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εξερεύνηση εξωγήινων κόσμων, με το Dragonfly να είναι έτοιμο να προσφέρει πρωτοποριακές γνώσεις για τις μοναδικές συνθήκες του Τιτάνα και ενδεχομένως να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση της ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.
techmaniacs.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.