ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ






Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση νηπιαγωγείου του Αμβούργου να μην στήσει φέτος χριστουγεννιάτικο δένδρο ώστε… «κανένα παιδί να μην νιώσει περιττό», με πολίτες από όλη τη χώρα να στέλνουν διαμαρτυρίες και το θέμα να φιλοξενείται εκτενώς στον Τύπο.
«Παράλογη» και «απαράδεκτη» έκριναν αυτή την απόφαση δημόσια πρόσωπα και πολιτικοί.

Αλλά δεν περιορίστηκαν εκεί… Άγνωστοι έστησαν χριστουγεννιάτικο δένδρο κοντά στο νηπιαγωγείο ώστε να καλύψουν το κενό, ενώ εμπορικά καταστήματα της πόλης έστειλαν στους μαθητές χριστουγεννιάτικα δώρα.


Στη Σουηδία, σε ένα σχολείο επέλεξαν να αφαιρέσουν τα χριστουγεννιάτικα σύμβολα για να μην «προσβληθούν» οι μουσουλμάνοι μαθητές, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με το θέμα να πηγαίνει στη Βουλή, όπου ειπώθηκε ότι «το σχολείο ενδίδει στις μουσουλμανικές απαιτήσεις και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους μαθητές ότι η θρησκεία είναι κάτι το επικίνδυνο και το ακατάλληλο».
Σε πολλες περιοχές της Δύσης, αφαιρούνται θρησκευτικά σύμβολα από δημόσιους χώρους, ενώ και η φιγούρα του Ιησού αντικαθίσταται στην… καλύτερη από τον Άγιο Βασίλη. Αυτό συμβαίνει και σε χώρους εργασίας.

Στο Τολέδο των ΗΠΑ, στην πολιτεία του Οχάιο, για παράδειγμα, μια ΜΚΟ επέβαλλε την απομάκρυνση της φάτνης έξω από το κτίριο της Πυροσβεστικής. Με ποιο… επιχείρημα;

«Έχοντας τη φάτνη σε κοινή θέα, η πόλη δεν τηρεί τη θρησκευτική ουδετερότητα. Η παρουσία της σε δημόσια παρουσία είναι διχαστική, περιττή και ακατάλληλη».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.