Προχωρά η διαδικασία πληρωμής τσεκ, αναδιανεμητικής και εξισωτικής, έρχεται το πετρέλαιο



Προχωρά η διαδικασία πληρωμής τσεκ, αναδιανεμητικής και εξισωτικής, έρχεται το πετρέλαιο

Πριν το τέλος του έτους βάζει τώρα την πληρωμή της εξισωτικής ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός προέβη στον υπολογισμό των ποσών ένταξης και στην 1η ανάρτηση της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2023, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενστάσεων και οριστικής κατάταξης, προκειμένου να καταβληθεί η ενίσχυση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, με την διόρθωση των ευρημάτων του monitoring, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωράει τις διαδικασίες για την πληρωμή της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης και της εξόφλησης της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να πληρωθεί εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, η αναδιανεµητική ενίσχυση και το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό Απόθεµα.

Στο μεταξύ σημέρα Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Παϊσιάδης Σταύρος
agrotypos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.