Κάτι περίεργο συμβαίνει με τις ραδιοεκρήξεις του βαθέως διαστήματος



 


Οι επιστήμονες προσπαθούν να διαλευκάνουν τα μυστικά των μυστηριωδών διαστημικών σημάτων, χάρη σε μια περίεργη ανακάλυψη που αφορά μια επαναλαμβανόμενη γρήγορη ραδιοέκρηξη (FRB). Φανταστείτε μια λάμψη φωτός, φωτεινότερη από ένα δισεκατομμύριο ήλιους και διάρκειας μόλις ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου. Αυτή είναι μια FRB, και συνήθως προέρχεται από περιοχές πέρα από τον Γαλαξία μας. Οι περισσότερες συμβαίνουν μια φορά, ορισμένες όμως είναι επαναλαμβανόμενες, αφήνοντας μια διάχυτη απορία στους ερευνητές.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε αυξάνει το μυστήριο ακόμη περισσότερο. Οι επιστήμονες, εντόπισαν ένα εξαιρετικά ενεργό επαναλαμβανόμενο FRB να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο προτοφανή. Να προκαλεί εκρήξεις οι οποίοι συνοδεύονται από έναν άκρως περίεργο ήχο τύπου σφυρίγματος.

Ενώ η ακριβής αιτία των FRBs παραμένει ένα μυστήριο, το νέο αυτό εύρημα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση αυτών των αινιγματικών ουράνιων αντικειμένων. Είναι σαν να βρίσκει κανείς μια νέα λέξη σε μια εξωγήινη γλώσσα, προσφέροντας ένα δελεαστικό στοιχείο για έναν εντελώς νέο διάλογο με το σύμπαν.

Σύμφωνα με το CNN, οι αστρονόμοι προσπάθησαν να προσδιορίσουν αν υπήρχε ένα μοτίβο μέσα στους χρόνους μεταξύ κάθε έκρηξης, παρόμοιο με κάποιες άλλες γνωστές επαναλαμβανόμενες γρήγορες ραδιοεκρήξεις. Αλλά οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιο. Σύμφωνα με το Space.com, οι γρήγορες ραδιοεκρήξεις (fast radio bursts, FRBs) είναι έντονες εκρήξεις ραδιοκυμάτων που μπορούν να εκπέμψουν όση ενέργεια εκπέμπει ο ήλιος σε τρεις ημέρες, αλλά σε μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πολλά σχετικά με αυτά τα γεγονότα παραμένουν άγνωστα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.